Jordanië, Petra, Wonderbaarlijk Jordanië, Petra Treasury

Individuele reis Wonderbaarlijk Jordanië 12 dagen

Boek nu deze rondreis
 • Jordanie
 • 12 dagen
 • € 1149,-

Wonderbaarlijk Jordanië in 12 dagen

Twaalf dagen genieten in Jordanië

In twaalf dagen leer je wonderbaarlijk Jordanië kennen op de Your Planet manier. Je geniet van de wonderlijke schoonheid van de Jordaanse natuur en van klassieke hoogtepunten zoals Petra en Jerash, je verkent kruisvaarderskastelen maar ook minder bekende plekken zoals natuurpark Dana. Je maakt door heel Jordanië kennis met de traditionele gastvrijheid.

Veel inclusief tijdens je rondreis

Je reist individueel, met privéchauffeurs en een enkele keer met een goede lijnbus. Ontbijt is overal inclusief. Daarnaast zijn ook een aantal lunches en diners inbegrepen. In Wadi Rum ga je een hele dag op jeepsafari met een lokale gids-chauffeur.

Kleinschalige, karakteristieke slaapadressen tijdens je rondreis in Jordanië

Je slaapt in accommodatie die past bij de plek die je bezoekt. Soms eenvoudig, soms wat luxer. Maar altijd sfeervol.

Prijs 12 dagen Jordanië

De prijs is per persoon; € 1149 op basis van deelname door twee personen

Programma in ’t kort

Dag 1: Vliegreis naar Amman, Madaba
Dag 2: Madaba
Dag 3: King’s Highway via Mt. Nebo en Kerak naar Dana
Dag 4: Dana, Little Petra, Petra
Dag 5: Petra
Dag 6: Petra
Dag 7: Wadi Rum
Dag 8: Aqaba
Dag 9: Amman
Dag 10: Jerash en Ajloon, Amman
Dag 11: Amman, optioneel Desert Castles
Dag 12: Vlucht huiswaarts 

Hier lees je het uitgebreide programma van de reis. Bij de titelomschrijving voor iedere dag wordt aangegeven welke maaltijden die dag zijn inbegrepen.

O = Ontbijt
L = Lunch
D = Diner


Dag 1 Amman – Madaba

Welkom in Amman

Als je aankomt op de luchthaven van Amman, de hoofdstad van Jordanië, staat een chauffeur je op te wachten om je naar je hotel te brengen. De meeste vluchten komen ’s avonds aan. Het is maar een klein stukje rijden naar Madaba, een klein stadje dat vlakbij de luchthaven ligt.

Hotel-in-Madaba-met-zwembad-jordanie-www.jouwjordaniereis.nlMadaba-hotel-www.jouwjordaniereis.nlJe verblijft in een vriendelijk hotel met netjes ingerichte, schone kamers. Het hotel heeft een zwembad en een restaurant waar je een simpele westerse maaltijd kunt krijgen of ’s avonds een drankje kunt drinken. Je kamer heeft een ventilator, maar geen airconditioning. Meestal koelt het ’s avonds voldoende af, zodat dit geen probleem is.


Dag 2 Madaba (O)

Het Heilige land

Je start de dag met een typisch Jordaans ontbijtbuffet: verse plakken tomaat en komkommer, olijven, kaas, hummus (kikkererwtenpuree), yoghurt en plat brood.
Madaba is een klein stadje waar je op je gemak kunt wennen aan alle nieuwe indrukken.

MozaïekIn het compacte centrum van het stadje vind je oude kerkjes en musea. De beroemdste kerk is de St. Joriskerk. Het kerkje stamt uit de Byzantijnse tijd. Qua architectuur is het niet erg indrukwekkend maar waar je voor komt zijn de vloermozaïeken die in de kerk liggen. Hier vind je namelijk een landkaart van het Heilige Land, in mozaïek gelegd, compleet met plaatsnamen zoals Jerusalem en Jericho. De kaart stamt uit de 6e eeuw na Christus en is daarmee de oudst bekende kaart van het Heilige Land. Een groot deel van de bevolking in Madaba is Christelijk.

In de omgeving van Madaba wordt door Christenen wijn van goede kwaliteit verbouwd. Het is Moslims niet toegestaan om alcohol te nuttigen. Vandaar dat wijn in de rest van Jordanië schaars verbouwd wordt. Hier in Madaba heb je dan ook de ideale gelegenheid om de Madaba wijnen te proeven.

Optioneel: excursie naar de Dode Zee

Door de enorme concentratie van zout, voelt het water van de Dode Zee dik en verrassend zacht aan. Voorzichtig waadt je het water in totdat het diep genoeg is om een stukje te zwemmen. Hoewel, zwemmen is er niet echt bij; je kunt het beter dobberen noemen. Het is een vreemde, vrolijke gewaarwording om op het zware water van de Dode Zee te drijven.

Blijf echter niet te lang in het water liggen, want door al dat zout kan je huid snel uitdrogen. Met een zoutgraad van bijna 35 % is de Dode Zee ongeveer tien keer zouter dan onze Noordzee. Zelfs als je het water heel voorzichtig proeft met je vinger doet het Dode Zee water pijn op je tong. Op de kiezels en stenen die aan de oever liggen, zit een gladde, kwetsbare laag wit zout vastgekoekt. Het water en de modder dat op de bodem ligt, schijnen een helende werking te hebben op allerlei huidaandoeningen, zoals acné en huidschimmels.

Het is niet moeilijk voor te stellen dat bacteriën en schimmels in dit zoute water geen schijn van kans hebben. Je kunt zelf wat van de mineraalrijke modder van de bodem afscheppen en als masker voor je huid gebruiken. Wanneer je de modder er weer afspoelt, voelt je huid zacht en schoon aan.

Zwemmen in de dode zee, jouwjordaniereis.nlJe hebt de keus om tijdens deze excursie naar het openbare strand te gaan of naar één van de luxe spa-hotels aan de Dode Zee. Voor de spa hotels dien je rekening te houden met 22 JOD – 35 JOD entree, per persoon (niet inbegrepen). Op het openbare strand kun je zien hoe Jordaanse families recreëren. Voor vrouwen is het hier niet gepast om in bikini of badpak het water te betreden. Arabische vrouwen gaan volledig gekleed het water in. Bij de spa-hotels is het voor vrouwen wel gebruikelijk om in bikini of badpak te zwemmen.


Dag 3 The King’s Highway (O, D)

Prachtige rit

Vandaag rijd je over de King’s Highway naar het nationale park Dana. Je wordt ’s ochtends opgehaald uit Madaba door een privéchauffeur. De route voert door een afwisselend berglandschap. Je start de dag met een bezoek aan Mount Nebo, de heilige berg waar Mozes voor het eerst het Beloofde Land zag.

Kings-Highway-rondreis-door-Jordanie-reizen-Jordanië-www.jouwjordaniereis.nl

Je rijdt verder naar Wadi Mujib, een grote kloof, waar je natuurlijk een stop maakt om van het uitzicht te genieten. Over de kronkelende weg rijd je verder naar het zuiden. Onderweg kom je vast en zeker kuddes schapen tegen die gehoed worden door jongens op ezels. Halverwege op de weg naar Dana kom je bij Kerak, een oud stadje dat rond een kruisvaarderkasteel is gebouwd.

Het kasteel ligt op een strategische plek, bovenop een heuvel. De kasteelmuren die je vanuit het dal kunt zien, verraden niet hoe uitgebreid het kasteel in werkelijkheid is. Kerak is het best bewaard gebleven kruisvaarderkasteel in Jordanië.

Je kunt het kasteel op eigen gelegenheid bezoeken. Bij de ingang staan vaak gidsen klaar die je kunnen rondleiden. Maar het is ook al heel leuk om het kasteel op eigen houtje te ontdekken. Veel van de ruimtes bevinden zich ondergronds. Het is daarom aan te bevelen om een zaklamp paraat te hebben!

Tegenover het kasteel bevind zich een restaurant waar je van het lunchbuffet gebruik kunt maken (niet inbegrepen). Een buffet is vooral handig voor mensen die nog niet zo thuis zijn in de Jordaanse keuken. Je kunt op het oog uitzoeken wat je wilt eten en al doende veel nieuwe gerechten uitproberen.

Na je bezoek aan Kerak rijd je door naar Dana. Je komt hier aan het eind van de middag aan.

Dana, overnachten in een tent in Jordanie, individueel reizen, jouwjordaniereis.nl,In het nationale park Dana vind je overweldigend mooie natuur met een enorme diversiteit. Dit is ideaal wandelgebied. Komend van de King’s Highway vanuit Madaba, vormt Dana een schitterend sluitstuk aan een dag vol indrukken.

Je slaapt op een plateau dat is omringd door steile bergruggen, met een overdonderend uitzicht op grillige rotsformaties die zich uitstrekken in de vallei beneden je. Bedoeïenen wisten deze plek ook te waarderen, mede vanwege de goede graasmogelijkheden voor de geiten.

Net als de Bedoeïenen vóór jou, slaap je in een tent. Het kampeerterrein biedt werk aan Bedoeïenen uit het gebied, die het tentenkamp beheren. De tenten zijn van goede kwaliteit. Je slaapt op een matras; ook lakens, dekens en een hoofdkussen worden verzorgd. Toiletten en douches bevinden zich in aparte gebouwen, vergelijkbaar met wat je gewend bent van de camping in Frankrijk. ’s Ochtends wordt er e en uitgebreid ontbijtbuffet geserveerd. Zorg dat de batterijen van je telefoon en camera zijn opgeladen want er is hier geen elektriciteit.

Let op: Het Dana kampeerterrein is geopend van 15 maart t/m 31 oktober. Reis je buiten dit seizoen dan reserveren we een kamer voor je in een vriendelijk hotel in het dorp Dana, dat op een andere locatie ligt. Ook hier heb je een fantastisch uitzicht op een vallei. Veel van de huizen zijn eeuwenoud. Een wandelingetje door het dorp is daarom erg leuk. Je kunt vanuit hier ook prachtige wandelingen maken. We reserveren een uitgebreide avondmaaltijd voor je, evenals ontbijt en lunch de volgende dag.


Dag 4 Dana – Little Petra – Petra (O, L)

Wandelen door de schoonheid van de natuur

Je hebt vandaag tot na de lunch de tijd om te genieten van de schoonheid van Dana. Een uitgebreid lunchbuffet is inbegrepen.

Het nationale park in DanaEr zijn routes uitgezet die je zelfstandig kunt lopen en er zijn routes waarbij een gids vereist is die de weg kent.

Ook voor de onervaren wandelaar zijn er wandelingen uitgezet die niet zwaar zijn maar waarbij je wel kunt genieten de fenomenale schoonheid van Dana.

Vanuit het tentenkamp start een cirkelwandelroute van ongeveer vier kilometer. Je kunt deze route in ongeveer anderhalf uur wandelen. Wil je een langere wandeling maken, vraag ons dan naar de mogelijkheden.

Na de lunch vertrek je richting Petra. Voordat je de beroemde roze stad bezoekt, passeer je het kleine zusje Little Petra. Het ligt ongeveer 10 kilometer van het grote Petra af en was indertijd waarschijnlijk een buitenwijk van de hoofdstad. Het bestaat dan ook grotendeels uit uit de rotsen gehouwen woonhuizen, eetlokalen en tempels.

De huizen zijn op verschillende niveaus uitgehouwen, bijna als moderne appartementen, en met elkaar verbonden door diverse trappetjes in de rotsen. Het is een feestje om de wirwar aan trappen, smalle doorgangen en kamers te verkennen.

Little Petra ontvangt maar een fractie van het aantal bezoekers dat het grote Petra ontvangt. De oorspronkelijke sfeer is hierdoor goed behouden gebleven. Je hoeft geen toegangsgeld te betalen voor Little Petra.

Vervolgens rijd je door naar Wadi Mousa, het moderne dorp dat bij Petra gebouwd is. Wadi Mousa is een dorp dat zich enkele kilometers uitstrekt vanaf de toegangspoort naar Petra. Afhankelijk van hoe ver je van tevoren boekt, kunnen we een hotel in de buurt van de poort naar de archeologische stad Petra voor je regelen. Dit feit zal je zeker waarderen als je ’s ochtends in alle vroegte Petra wilt bezoeken. Anders regelen we een hotel iets verderop in het dorp. ’s Ochtends en ná je bezoek aan Petra kun je gebruik maken van de shuttle service van het hotel. Ontbijt is inbegrepen.


Dag 5 Petra (O)

De Treasury

Voor velen is het sprookjesachtige Petra de belangrijkste reden voor een reis naar Jordanië. De benoeming van Petra als één van de nieuwe zeven wereldwonderen geeft aan hoe indrukwekkend deze plek is. De stad Petra ligt verborgen tussen steile rotswanden, beschermd tegen indringers.

Het was de hoofdstad van de Nabateeërs en werd gebouwd in de 6e eeuw vóór Christus. Vanwege de strategische ligging tussen Alexandrië, Mekka en Damascus, konden de Nabateeërs profiteren van de rijkdommen die de handel in dit gebied met zich meebracht. Wij kunnen nu genieten van de nalatenschap van de Nabateeërs: een roze sprookjesstad, verborgen tussen de bergen van Jordanië.

Petra-the-treasury-rondreis-Jordanië-www.jouwjordaniereis.nl

De toegangsweg naar de oude hoofdstad van de Nabateeërs is een kilometerlange kloof, de siq. Op sommige plaatsen is de kloof slechts enkele meters breed. De door paarden getrokken wagens, die in razend tempo bezoekers door de siq vervoeren, worden door hun menners vakkundig tussen de steile kloofwanden en de wandelaars gelaveerd.

Wandelend door de slingerende siq, duurt het ongeveer een kwartier voordat het eerste, spectaculaire zicht op de uitgehouwen façade van de treasury zich ontvouwt. In de vroege ochtend is dit mysterieuze bouwwerk op haar mooist.

Badend in het zonlicht toont de treasury haar oranjeroze getinte decoraties in volle glorie. De precieze functie die het gebouw in de tijd van de Nabateeërs had, blijft tot op de dag van vandaag een mysterie. Eén ding is zeker, de Nabateeërs hadden een buitengewoon gevoel voor schoonheid.

De treasury bevind zich aan het begin van de oude stad. Petra strekt zich verder uit tussen de bergen en heuvels.

Voor sommige delen moet je een flinke wandeling ervoor over hebben om er te komen. De beloning is des te groter als bij aankomst blijkt dat je een prachtig bouwwerk of uitzicht bijna voor jou alleen hebt.

De monastery is zo’n gebouw. Het ligt hoog boven het centrum van de oude stad, op een berg met spectaculair uitzicht op de grillige bergruggen en uitgesleten dalen en kloven in de omgeving. De façade van het gigantische bouwwerk is zo mogelijk nog imposanter dan die van de treasury en geeft je het gevoel een dwerg te zijn.

Het mooiste is dat maar een klein deel van de bezoekers de moeite neemt om er te komen, waardoor je in alle rust kunt genieten van de bijzondere sfeer.

Een beetje toeristisch maar wel heel leuk om te doen, is om je door de oude straten van Petra te laten dragen door een kameel. Hoog op de rug van je kameel toren je boven alle andere bezoekers uit. Langzaam op en neer wiegend bekijk je Petra vanuit hetzelfde gezichtspunt als de handelaren die hier in de glorietijd met hun karavanen kwamen.


Dag 6 Petra (O)

Voor een bezoek aan Petra kun je gerust twee dagen uittrekken. Er is genoeg te zien om je nog een volle dag te vergapen aan de bouwkunsten van de Nabateeërs.

Jordanië, Petra, Kameel rijden door Petra

Jordanië, Petra, Monastery klooster in Petra

 

 

 

 

 


Dag 7 Petra – Wadi Rum – uitgebreide jeeptour (O, L, D)

Waan je in Lawrence of Arabia

Al vroeg word je door een chauffeur opgehaald uit je hotel voor een tour door de woestijn. Wie aan woestijn denkt, ziet misschien een eindeloze, saaie, gele zandvlakte voor zich. Maar niet iedere woestijn is een grote zandbak.

Rood zand in de Wadi Rum woestijnAls je ooit van plan was om woestijn te zien dan is Wadi Rum voor jou een niet te missen plek. Er staat vandaag een jeeptour op het programma met een nacht verblijf in een echte Bedoeïenentent in de woestijn.

Als je wilt kun je je verblijf hier verlengen met een kameeltour de volgende dag. Hoe langer je in Wadi Rum bent, hoe meer je je kunt overgeven aan de stilte.

In Wadi Rum werken wij samen met lokale Bedoeïenen stammen die hun liefde voor Wadi Rum graag overbrengen op bezoekers. Ze kennen de woestijn als geen ander en weten precies hoe ze met de jeeps in het mulle zand moeten omgaan. Een gids met meer kennis van het lokale leven en de woestijn kun je je daarom niet wensen.

Jeep tocht door de Wadi Rum woestijnReis met een Engelssprekende chauffeur, die lid is van de lokale Bedoeïenenstam, trek je de gehele dag de woestijn in. Terwijl de jeep door het mulle zand ploegt, zie je enkele van de mooiste plekken in Wadi Rum.

Op diverse plaatsen stap je uit om de plek van dichtbij te verkennen. Er is tijd genoeg om te genieten van een magnifiek uitzicht of om één van de natuurlijke landbruggen te beklimmen die zich door de millennia heen gevormd hebben.

Wandelend in een smalle kloof ontdek je 4000 jaar oude rotsschilderingen, terwijl je iets verderop over een huizenhoge zandduin loopt.
slapen onder de sterren hemel in de woestijn’s Middags zoekt je chauffeur een mooie plek op om te lunchen. Terwijl je een typische Bedoeïenenlunch van plat brood met humus en tomaten eet, wordt op een kampvuurtje een ketel zoete Arabische thee opgezet.

Tegen het einde van de dag, als de zon begint te zakken, kom je aan bij het kamp waar je de nacht zult doorbrengen. Als er voldoende tijd is, kun je optioneel het laatste stuk naar het kamp lopend afleggen. Tegen de tijd dat je aankomt, heeft je gids de thee met koekjes al klaarstaan.

Het kamp ligt op een beschutte plek met uitzicht op de ondergaande zon. De bruinrode bergen krijgen een dieprode kleur als de laatste warme zonnestralen ze beschijnen. Je slaapt in een bedoeïenentent, mogelijk met nog andere reizigers. Elektriciteit is er niet. Bij het kampvuur geniet je van een uitgebreide maaltijd en van de verhalen van de gids. Je bed bestaat uit een matrasje op enkele matten. Dekens en hoofdkussens zijn beschikbaar.

Onder de sterrenhemel val je in slaap in de stilte van de woestijn.


Dag 8 Wadi Rum – Aqaba (O)

Na het ontbijt brengt je gidschauffeur je weer terug naar het dorp Wadi Rum. Vanuit daar word je naar Aqaba gebracht, havenstad aan de Rode Zee.

Optioneel:

Kamelentocht door de woestijn in Jordanië

In Wadi Rum kun je je verblijf verlengen met een kameeltocht. Heen en weer wiegend op een kameel, ervaar je de rust die de tocht langs grillig gevormde rotswanden opwekt. Met een zachte plof verzet je kameel zijn voeten in het warme zand, geleid door een lid van een lokale Bedoeïnenstam die ook op een kameel rijdt.

Het is een bijzondere ervaring om op de traditionele manier door de woestijn te reizen. Na de lunch (inclusief) kom je aan in het dorp Wadi Rum. Van hieruit is het nog ongeveer anderhalf uur rijden naar Aqaba.

Neem een duikje in wereld van de Rode Zee

redsea01Duiken in Aqaba is beroemd om de schitterende koraalriffen die voor de kust liggen. Een ideale gelegenheid om te snorkelen dus. Je hoeft maar een paar meter het water in te lopen om het eerste koraal al te kunnen zien. Het zicht is over het algemeen uitstekend.

Omdat het koraal zo gemakkelijk te bereiken is, is Aqaba de ideale plek voor een eerste duikles. Het prettige is dat je zo het water inwandelt met je instructeur en niet naar een plek op open zee hoeft te varen. Zeker als je het voor het eerst doet, is het een geruststellende gedachte dat je dicht bij het strand bent.

Ook voor ervaren duikers heeft Aqaba prachtige duiklocaties. In Aqaba verblijf je in een hotel dat ten zuiden van de stad ligt in het South Beach gebied. Bij het hotel hoort een gecertificeerd duikcentrum waar je een duikles kunt organiseren. Je wandelt in vijf tot tien minuten naar het strand.

Het hotel heeft tevens een goed onderhouden zwembad waar je een ontspannen middag kunt doorbrengen. In het restaurant kun je Jordaanse en Westerse gerechten bestellen. De kamers zijn eenvoudig ingericht.

Een taxi brengt je in ongeveer tien minuten naar het centrum van de stad.


Dag 9 Aqaba – Amman (O)

Terug naar de hoofdstad Amman

Delicatessenwinkel in AmmanVandaag reis je met een lijnbus naar de hoofdstad Amman. De rit duurt ongeveer 4 uur. Bussen in Jordanië zijn van goede kwaliteit. Er is airconditioning in de bussen en stoelen zijn ruim.

Je kunt kiezen of je ’s ochtends wilt vertrekken of liever aan het einde van de dag. Een chauffeur pikt je op van het hotel in Aqaba en brengt je naar het busstation.

Ook bij aankomst in Amman word je opgehaald door een chauffeur die je naar je hotel brengt. Amman is grotendeels een moderne stad, opgetrokken uit wit natuursteen.

De hoofdstad van Jordanië staat bekend als een tolerante stad met een grote diversiteit aan culturen. In het oude centrum is het een drukte van belang; smalle straatjes met goed gevulde winkels, koffiehuizen en straatverkopers.

Op de heuvel boven de oude stad bevinden zich ruïnes uit de Romeinse tijd, toen Amman nog Philadelphia heette. In het grote Romeinse theater dat tegen de heuvel is aangebouwd, kun je de perfecte akoestiek ervaren die de Romeinse bouwmeesters wisten te bereiken.

Het welgestelde moderne Amman bevindt zich ten westen van de oude stad. In nieuwe residentiële en commerciële wijken, waar welgestelde Ammani’s leven, speelt zich het moderne leven af.

Je verblijft in een comfortabel, sfeervol driesterrenhotel. In twintig minuten wandel je de heuvel af naar het oude stadscentrum. Natuurlijk kun je ook een taxi nemen. De meeste taxiritjes in Amman kosten 1-3 Jordaanse Dinar, gelijk aan ongeveer € 1 tot € 3.

Het hotel beschikt over een eigen restaurant. Voor de afwisseling kun je de receptie ook om advies vragen voor goede restaurants in de buurt.


Dag 10 Jerash en Ajloon (O)

Klassieke oudheden

Met een privéchauffeur verlaat je de drukte van de stad en maak je een excursie naar Jerash en Ajloon. Jerash, in de Bijbel bekend als Gerasa, was één van de steden die behoorden tot de Decapolis.

De Romeinse straten van JerashDe Decapolis was een bondgenootschap van stadstaten in de klassieke oudheid, die met elkaar waren verbonden doordat het centra waren van Grieks-Romeinse cultuur, in een overwegend Semitisch gebied.

Als je denkt dat je in Europa al heel wat Romeinse ruïnes hebt gezien, onderschat dan toch Jerash niet. De schaal en kwaliteit van de opgravingen zijn niet te vergelijken met de vaak schamele overblijfselen in Europa. Ter plaatse kun je voor ongeveer € 15 je laten rondleiden door een lokale gids.

Entreegeld voor de opgravingen betaal je ter plaatse.

Voordat je doorrijdt naar Ajloon, kun je in Jerash een restaurant opzoeken voor de lunch. Ajloon is een kasteel dat, net als Kerak, uit de tijd van de kruistochten stamt. Toch is Ajloon heel anders dan Kerak. Dit kasteel werd namelijk gebouwd door de tegenstanders van de kruisridders. Eén van Saladin’s generaals bouwde Ajloon om de nabijgelegen ijzermijnen te beschermen tegen de kruisvaarders.

De omliggende heuvels, begroeid met pijn- en olijfbomen en geven een compleet ander beeld van Jordanië dan de woestijngebieden in het zuiden van het land.


Dag 11 Amman (O)

Desert Castles

De laatste dag kun je vrij besteden in Amman.

Optioneel kun je een excursie boeken naar de zogenaamde Desert Castles. Dit is de verzamelnaam voor een aantal forten en kastelen die in de zevende en achtste eeuw gebouwd zijn door de Kaliefs van de Omajaden dynastie, die hun basis hadden in Damascus.

Qasr Amra, jouw Jordanië reis Jordanië, Amman, Wonderbaarlijk Jordanië, Desert Castles Jordanië, Amman, Wonderbaarlijk Jordanië, Desert Castles

De kastelen liggen verspreid in de woestijn ten oosten van Amman. Sommige dienden als karavanserai, een soort herberg voor karavanen, en andere dienden als vesting.

Er zaten ook jachthuizen bij, compleet met luxe badhuis. De kastelen geven een goed beeld van de vroege Islamitische kunst en architectuur.


Dag 12 Vertrek – vlucht huiswaarts (O)

Je neemt afscheid van Jordanië als je chauffeur je ophaalt van je hotel en naar de luchthaven brengt.

Inbegrepen

 • Privévervoer met Engelssprekende chauffeur
 • 1 lijnbusreis (Aqaba – Amman)
 • King’s highway met stops bij Mt Nebo, Wadi Mujib en Kerak
 • Bezoek Little Petra
 • Jeepexcursie Wadi Rum met verblijf in Bedoeïenentent
 • Excursie Jerash en Ajloon
 • Verblijf in goed gewaardeerde hotels en 2 nachten in tent (Dana en Wadi Rum)
 • Entreegeld Dana
 • Maaltijden: dagelijks ontbijt, 2 x lunch en 2 x diner

Het vervoer tijdens jouw reis

Het grootste deel van de route leg je met privéchauffeurs af. Je krijgt verscheidene lokale chauffeurs. Zo ontmoet je een diversiteit aan mensen. De chauffeurs spreken allemaal Engels. Eén traject leg je af met een lijnbus. Deze bussen zijn van goede kwaliteit. Er is airconditioning aan boord, een toilet en je kunt snacks en drankjes kopen. Bij aankomst staat een lokale chauffeur je op te wachten om je naar je hotel te brengen.

Het verblijf en maaltijden tijdens jouw reis

Je verblijft op slaapadressen van verschillende niveaus. De accommodaties zijn gekozen op hun locatie, sfeer, karakter, vriendelijkheid en comfort. Soms slaap je heel eenvoudig, in een tent of een eenvoudig guesthouse. Je kunt er dan op rekenen dat je dan omringd wordt door spectaculaire natuur.

Daar waar het kan heb je wat meer luxe. In Petra regelen we een hotel voor je met een eigen shuttle service naar Petra of één die vlak bij de poort naar de archeologische stad ligt. Zo kun je ’s ochtends in alle vroegte als één van de eerste in Petra zijn; heel speciaal!

Boek nu deze rondreis ↑ Terug naar boven