Familiereis Jordanië in acht dagen

Individuele reis Familiereis Jordanië 8 dagen

Boek nu deze rondreis
 • Jordanië
 • 8 dagen
 • vanaf € 674,-

Familiereis Jordanië 8 dagen

Jordanië is een fantastische bestemming voor families met kinderen. We hebben een reis voor je opgezet, zoals wij ‘m zelf met kinderen zouden doen.

Wereldse ervaringen

Wereldwonder Petra spreekt tot ieders verbeelding, klein of groot. Minstens zo indrukwekkend is de Wadi Rumwoestijn en de overnachting in een Bedoeïenentent onder een eindeloze sterrenhemel.

Avontuur

Avontuurlijke families kunnen hart ophalen bij de spannende waterwandeling door een kloof. Lekker met je voeten door het water en klauteren over de stenen. Een lokale Bedoeïenengids begeleidt je. Voor wie niet van wandelen houdt is er alternatief een kasteel te verkennen.

Ontspanning

Natuurlijk is er ook de nodige ontspanning; je kunt een dag snorkelen bij het koraalrif van Aqaba, of met een boekje aan het zwembad. Je sluit de reis af met een ontspannen dag bij de Dode Zee, zodat je weer helemaal opgefrist aan de terugreis kunt beginnen.

Beste reisperiode voor Jordanië

Met acht dagen past de Familiereis Jordanië perfect in de voorjaars- of herfstvakantie. In de meivakantie zou het ook kunnen. Houd er wel rekening mee dat er dan ramadan is in 2020.

Prijs Familiereis Jordanië in 8 dagen

We hebben de prijzen op een rijtje gezet voor de meest voorkomende samenstellingen. Voor kinderen tot en met 11 jaar geldt een korting, die we in de totaalprijs verwerkt hebben. Kinderen van 12 jaar of ouder worden beschouwd als volwassenen.

Prijzen voor deze familiereis zijn niet per persoon maar totaalprijzen voor het gehele gezelschap.

Familie van drie
2 volwassenen, 1 kind (t/m 11 jaar), verblijf in één kamer: € 2.429,-

Familie van vier
2 volwassenen, 2 kinderen (t/m 11 jaar), verblijf in één kamer: € 3.090,-
4 volwassenen, verblijf in twee kamers: € 3.349,-

Familie van vijf
4 volwassenen, 1 kind (t/m 11 jaar), verblijf 2 kamers: € 3.720,-

Familie van zes
4 volwassenen, 2 kinderen (t/m 11 jaar), verblijf 2 kamers: € 4.045,-

Programma in ’t kort

Dag 1: Aankomst Amman
Dag 2: Vrije besteding of excursie
Dag 3: Wadi Rum
Dag 4: Aqaba
Dag 5: Petra
Dag 6: Spannende familie waterwandeling in Dana
Dag 7: Dode Zee
Dag 8: Vertrek naar luchthaven Amman en vlucht huiswaarts

Hier lees je het uitgebreide programma van de reis. Bij de titelomschrijving voor iedere dag wordt aangegeven welke maaltijden die dag zijn inbegrepen.

Dag 1 Amman

Je wordt welkom geheten op luchthaven Queen Alia Airport. De luchthaven is een modern architectureel hoogstandje. De inspiratie voor het gewelfde dak was de vorm van de kroon van palmbomen.

Queen Alia Airport

Je chauffeur brengt je naar je hotel in Amman. Midden in de stad verblijf je in een prettig buurtje met een goede restaurants om de hoek en winkels in de buurt met lokale producten.

Verblijf: driesterrenhotel in het centrum


Dag 2 Vrije besteding in Amman of een excursie (O)

Vandaag kun je geheel indelen naar eigen wens. Je kunt je eigen plan trekken of op excursie met chauffeur.

Optioneel: excursie in en buiten Amman

We hebben een excursie speciaal voor gezinnen met kinderen ontwikkeld.

Koninklijk Automobiel Museum

Je start met een bezoek aan het Koninklijke Automobiel museum, hartstikke leuk met kinderen. Ook voor volwassenen is dit trouwens een leuk museum. Je ziet hier de privécollectie van klassieke auto’s van Koning Hoessein terwijl ondertussen de geschiedenis van het Jordaanse koninkrijk verteld wordt.

Klassieke auto's in Amman

De recentste toevoeging aan de collectie is de ‘rover’, het voertuig dat in de film ‘the Martian’ werd gebruikt door Matt Damon. Die film werd opgenomen in de Wadi Rum woestijn.

Kindermuseum

Reis je met kleine kinderen, dan is het Kindermuseum je volgende stop. Dit is echt een doe-museum. Kinderen worden uitgedaagd om allerlei leerzame experimenten uit te voeren. Spelenderwijs leren kinderen over natuurkunde en onder meer het menselijk lichaam.

Wanneer je met oudere kinderen of jong-volwassenen reist, dan is het kindermuseum niet geschikt. We passen de excursie dan aan.

De Romeinen van Jerash

Vervolgens neemt je chauffeur je mee naar Jerash, wat ongeveer een uur buiten Amman ligt. In Jerash bezoek je de indrukwekkende overblijfselen van de Romeinse stad. Wandel door de oude poort en betreed de antieke straten met zuilen aan weerskanten.

Romeinse zuilen van Jerash

In het hippodroom worden soms races gehouden met Romeinse strijdwagens. In het Romeinse theater kun je de akoestiek testen.

Je keert aan het eind van de dag terug in je hotel.

Verblijf: driesterrenhotel in het centrum 


Dag 3 Wadi Rum (O, L, D)

Het is ongeveer vier uur rijden naar Wadi Rum, gelegen in het zuiden van Jordanië. Die vier uur zijn absoluut de moeite waard, ze worden gevolgd door wat ongetwijfeld een hoogtepunt van de reis zal worden. Een chauffeur zal jullie brengen.

Wadi Rum staat bekend als één van de mooiste woestijnen ter wereld. Niet voor niets heeft het als decor gediend voor veel films.

Op weg naar Wadi Rum

Jeeptour in Wadi Rum

Jullie gaan op stap met een lokale Bedoeïenengids. Hij neemt jullie mee in zijn jeep naar enkele van de mooiste plekjes van Wadi Rum. Kinderen kunnen lekker klauteren op de rotsen.

Kinderen in Wadi Rum

Optioneel: kameelrijden in de woestijn

Tegen zonsondergang is het optioneel mogelijk om een kameelrit te maken. Kameelrijden is niet moeilijk, je pikt het zo op. Zo op de rug van een kameel beleef je de woestijn nog intenser. De ondergaande zon kleurt alles diep rood en en oranje. Je voelt je compleet tot rust komen, weg van de drukte van alledag.

Jordanië, Wadi Rum, Kamelen tocht in de woestijn

Slapen in een Bedoeïenentent

Voor de volle woestijnervaring is het geweldig om te slapen in een tent onder de sterren. Je slaapt in een Bedoeïenentent, gemaakt van geitenwol.

's avonds kampvuur Wadi Rum

Verblijf: Bedoeïenenkamp in Wadi Rum


Dag 4 Aqaba (O)

Je neemt afscheid van je lokale Bedoeïenengids als je door je chauffeur wordt opgehaald. Vanuit Wadi Rum is het nog maar een klein stukje rijden naar Aqaba, stad aan de Rode Zee.

Onderwaterleven

De Rode Zee is rijk aan koraal, wat allerlei kleurrijke vissen aantrekt. Het water is het gehele jaar door goed helder. Ideaal dus om te snorkelen.

Alternatief kun je een tochtje maken met een glasbodemboot. Of een middag aan het zwembad besteden.

Aqaba strand

Verblijf: Driesterrenhotel met zwembad en duikschool bij South Beach


Dag 5 Petra (O)

In Jordanië ga je werkelijk van het ene naar het andere hoogtepunt. Vandaag staat wereldwonder Petra op het programma. Je chauffeur brengt je weer. Het is ongeveer twee uur rijden.

Petra, verborgen stad in de rotsen

Je betreedt Petra door de siq, een smalle kloof die makkelijk te verdedigen was. De entree heeft een enorm wow-effect, het eerste beeld van de Treasury die opdoemt als je de kloof uitkomt is spektaculair.

De Traesury is een indrukwekkende facade die uitgehouwen is uit de loodrechte rotswand. Er zijn allerlei legendes dat er een schat in verborgen zou liggen. Wat ervan bekend is, is dat het waarschijnlijk diende als grafmonument.

Petra Jordanië

Je kunt ook naar een punt hoog in de rotsen klimmen voor een uitzicht van bovenaf.

Petra was de hoofdstad van de Nabateërs, een volk waar niet zo veel over bekend is. Vanwege de strategische positie op de handelsroute tussen Cairo en Damascus werd de stad steeds belangrijker.

Je vervolgt je weg verder Petra in. Je kunt helemaal naar ‘het Klooster’ lopen. Een pad met trappen tussen de rotsen leidt je omhoog naar een open plek waar het meest indrukwekkende grafmonument van Petra zich bevindt. Met kleine kinderen is het mogelijk om een ezeltje te huren om ze naar boven te dragen.

Petra het klooster Jordanie

Tentenkamp met kaarslicht

Je verblijft, weer heel bijzonder, in een Bedoeïenenkamp, vlakbij Little Petra. Vanuit Aqaba brengt je chauffeur je eerst hier naartoe. Een taxi naar de ingang van Petra en terug naar het tentenkamp is ook inbegrepen.

Sfeervolle verlichting van goed verzorgd Bedoeïenenkamp bij Little Petra in Jordanië

’s Avonds wordt er heerlijk gekookt in het Bedoeïenenkamp. Je eet bij een kampvuur. De grillige rotswand achter het kamp wordt helemaal met kaarsjes verlicht.

Verblijf: 7 Wonders Bedouin camp


Dag 6 Avontuurlijke waterwandeling (O, L)

Vandaag wacht je een nieuw avontuur.

Dana

Een chauffeur brengt je in de richting van Dana, het eerste natuurreservaat van Jordanië. Je gaat een avontuurlijke wandeling maken waarbij je gegarandeerd veel klauterplezier te wachten staat.

Je start bij een klein dorpje, waar je je lokale Bedoeïenengids ontmoet. Hij is opgegroeid in dit gebied en kent de omgeving op z’n duimpje.

Wadi Ghweir

Je maakt een wandeling door Wadi Ghweir. Dit is een kloof waar een klein riviertje door stroomt. Je loopt langs het water en soms ook dóór het water. Je hebt dus waterschoenen nodig of simpele gympen die nat mogen worden.

waterwandeling Jordanië

Hoewel de omgeving vooral een droog gebied is, staat Wadi Ghweir bekend als een groene oase. In gedeeltes van de kloof is het alsof je door een weelderige jungle loopt. Natuurlijk wordt er ook tijd gemaakt voor een kopje Bedoeïenenthee, bereid op een kampvuurtje. Dit is ook een mooie plek voor de picknick lunch.

Bedoeïenenthee op kampvuur tijdens wandeling

Af en toe moet er ook over rotsen geklauterd worden, een echt avontuur.

Durf jij onder deze rots door te lopen?

De wandeling door Wadi Ghweir duurt ongeveer zes tot zeven uur. Afgezien van de lengte is de wandeling niet zwaar of moeilijk. Voor kinderen jonger dan zes jaar is de wandeling alleen geschikt als ze de lengte aankunnen en het leuk vinden om te klauteren.

Je bent van de oostkant van de bergen naar de westzijde overgestoken. Je komt dus op een geheel ander punt uit. Je chauffeur is met de bagage intussen omgereden en wacht je aan de andere kant op.

Dode Zee

Je komt uit bij de Dode Zee. Via de mooie Dead Sea Road rijd je weer naar het noorden. Aan de ene kant van de weg de bergen, aan de andere kant de Dode Zee.

Aan het eind van de dag kom je aan in je hotel aan de noordzijde van de Dode Zee. Door de waterdamp zijn de zonsondergangen hier meestal diep van kleur.

Dode Zee zonsondergang

Alternatief programma: kruisvaarderskasteel Kerak

Als je met heel jonge kinderen reist dan is de wandeling door Wadi Ghweir niet geschikt. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat jouw gezin niet van wandelen houdt. In dat geval hebben we een alternatief.

In plaats van de wandeling, brengt je chauffeur je naar Kerak. Dit is een kasteel dat gebouwd is door de kruisvaarders. Er is nog veel van bewaard gebleven.

Kruisvaarderskasteel Kerak aan de King's Highway

Ook hier kan geklauterd worden. Het is spannend om gewapend met een zaklamp de onderaardse gangen en gewelven te verkennen. Na je bezoek in Kerak brengt je chauffeur je verder naar de Dode Zee.

Verblijf: viersterrenhotel aan de Dode Zee


Dag 7 Dode Zee (O)

Vandaag heb je een volle dag om nog tot rust te komen voordat je weer naar huis gaat. Je hotel beschikt over zwembaden met ligbedjes.

Familiereis Dode Zee Jordanie

Dobberen in de Dode Zee

Uiteraard kom je hier ook om te ervaren hoe het is om te dobberen in de Dode Zee. Het is een grappige gewaarwording hoe het zoute water je omhoog stuwt. Een kwartier tot twintig minuten in het zoute water doet ook nog eens wonderen voor een probleemhuid.

Modder van de Dode Zee in Jordanie

Als je liever nog van alles onderneemt, dan kan dat natuurlijk ook, aan jou de keuze.

Optioneel Mt. Nebo

Je zou bijvoorbeeld naar Mt. Nebo kunnen gaan. Op deze historische plek wierp Mozes zijn eerste blik op het Beloofde Land. Mozes ligt hier ook begraven. Er is een grote kerk gebouwd bovenop de berg en er zijn opgravingen te zien van oude kerken en mozaïeken uit de Byzantijnse tijd.

Verblijf: viersterrenhotel aan de Dode Zee


Dag 8 Weer terug naar huis (O)

Vandaag vertrek je huiswaarts. Je kunt er voor kiezen om de vluchten via ons te boeken of om deze zelf te regelen. De autorit van de Dode Zee naar de luchthaven duurt ongeveer 1 uur.

Afhankelijk van de vluchttijden word je na het ontbijt of na de lunch opgehaald door een privéchauffeur die je naar de luchthaven brengt. Na een mooie, afwisselende week zit de reis er op.


Optionele excursies

Amman

Stadstour en Romeinse stad Jerash – prijs op aanvraag 
Je start met een bezoek aan het automobiel museum in Amman. Aan de hand van klassieke auto’s wordt de geschiedenis van Jordanië verteld.

Vervolgens staat het kindermuseum op het programma. Reis je met oudere kinderen dan vervalt dit onderdeel.

Je verlaat de hoofdstad en vertrekt naar Jerash. Volgens velen is dit de mooist overgebleven Romeinse stad. Een deel staat nog overeind, omdat het jaren lang onder het zand begraven heeft gelegen. Ook als je al veel Romeinse overblijfselen gezien hebt is Jerash echt een aanrader.

Je wordt ’s ochtends door een privéchauffeur opgehaald bij je hotel. Je chauffeur blijft steeds bij de verschillende stopplaatsen op je wachten en brengt je na afloop weer terug naar je hotel. Bij Jerash kun je een restaurant opzoeken om te lunchen.

Wadi Rum

Kameelrit bij zonsondergang á € 68,- per persoon
Op romantische manier sluit je je dag af in de woestijn. Kameelrijden is niet moeilijk, iedereen kan het.

Je rijdt met je kameel naar een mooi uitzichtpunt waar je de zon langzaam ziet zakken. Het laatste warme licht werpt lange schaduwen.

De kamelen moeten ongeveer 1,5 uur lopen om bij het kamp te komen en worden na afloop ook weer terug gebracht naar het dorp. De rit wordt begeleid door een lokale Bedoeïen.

 

Inbegrepen in de achtdaagse familiereis Jordanië

Vervoer

Vervoer op basis van privéchauffeurs; afhankelijk van de grote van het gezelschap reis je in een auto of busje, altijd met airconditioning.

 • Luchthaven – Amman
 • Amman – Wadi Rum
 • Wadi Rum – Aqaba
 • Aqaba – Petra
 • Shuttleservice van Bedoeïenenkamp naar de entree van Petra en terug
 • Petra – Wadi Ghweir startpunt hike
 • Wadi Ghweir eindpunt hike – Dode Zee per 4X4 jeep
 • Dode Zee – luchthaven Amman

Overnachtingen

 • Twee nachten verblijf in driesterrenhotel in Amman, inclusief ontbijt
 • Een nacht verblijf in Bedoeïenenkamp in Wadi Rum, inclusief diner en ontbijt
 • Een nacht verblijf in driesterrenhotel in South Beach gebied bij Aqaba, inclusief ontbijt
 • Een nacht verblijf in Bedoeïenenkamp bij Petra, inclusief ontbijt
 • Twee nachten verblijf in viersterrenhotel aan de Dode Zee, inclusief ontbijt

Excursies

 • Privéjeeptour in Wadi Rum
 • Privéwandeling met lokale gids door de Wadi Ghweir kloof, inclusief picknick lunch

 

Verblijf in Amman

Je verblijft in een comfortabel driesterrenhotel in het centrum van de stad. We kiezen voor een centraal gelegen hotel.

Jordanië, Amman, Kamer Toledo Driesterrenhotel  Jordanië, Amman, Badkamer Toledo Driesterrenhotel  Sausen opscheppen bij het avondeten driesterrenhotel in Amman, Jordanië.

Verblijf in Wadi Rum

Je slaapt in een bedoeïenenkamp midden in Wadi Rum.

In Wadi Rum werken wij rechtstreeks met lokale bedoeïenen die hun hele leven al in het beschermde gebied wonen. Je verblijft dus niet in een groot, commercieel bedoeïenenkamp waar geen bedoeïen komt en de winsten naar de investeerders gaan. Dit stukje duurzaam toerisme vinden wij heel belangrijk. Het zorgt er niet alleen voor dat de lokale economie gestimuleerd wordt, maar ook dat je als reiziger op een veel rijkere ervaring kunt rekenen. Op die manier kom je namelijk écht in contact met de lokale bevolking.

  Jordanië, Wadi Rum, Kampvuur in het bedoeïenen kamp

Verblijf in Aqaba

In Aqaba zit je ten zuiden van de stad in het South Beach gebied. Hier bevinden zich de stranden met het koraal direct voor de kust. Je driesterrenhotel heeft ook een zwembad. Er is ook een duikschool gevestigd in het hotel. Zo kun je gemakkelijk een duikles regelen or een snorkelset huren. Een taxi brengt je in ongeveer 10 minuten naar het centrum van de stad.

  Jordanië, Aqaba, Single Bedden kamer in het Duikershotel

Verblijf in Petra

Je slaapt weer een nacht in een tentenkamp, dit maal in de buurt van Little Petra, iets buiten het grote Petra gelegen. ’s Avonds worden er heerlijke maaltijden in het kamp gekookt met Jordaanse gerechten. Je drinkt thee bij het kampvuur. Vaak wordt de oed erbij gepakt, een traditioneel snaarinstrument, en klinkt er Jordaanse muziek. Met kleine lichtjes wordt de rotswand achter het kamp sprookjesachtig verlicht.

Bedoeïenenkamp in Little Petra

Verblijf bij de Dode Zee

Je verblijft in een goed viersterrenhotel, gelegen aan de Dode Zee. Het hotel beschikt over een restaurant waar je uitgebreid kunt eten, een fitnesscentrum en meerdere buitenzwembaden. Op 1 minuut loopafstand ben je al op het strand van de Dode Zee. Je kunt in het hotel genieten van massages en andere rustgevende behandelingen.

Relaxen bij je zwembad aan de Dode Zee  Hotelkamer aan de Dode Zee  Strandstoelen aan de Dode Zee Jordanie

Boek nu deze rondreis ↑ Terug naar boven