Strandvakantie in Aqaba, Jordanië

Individuele reis Bijzonder Jordanië 8 dagen

Boek nu deze rondreis
  • Jordanië
  • 8 dagen
  • vanaf € 955,-

Bijzonder Jordanië in 8 dagen

8 dagen genieten van de rijke cultuur en het strand van Jordanië

In acht dagen zie je de highlights van Jordanië. Je bezoekt Petra, één van de Zeven Wereldwonderen, de prachtige rode woestijn in Wadi Rum en de Dode Zee. Aan het einde van de reis kun je ontspannen in de badplaats Aqaba en de onderwaterwereld ontdekken. Als je er lekker een week tussenuit wilt, dan is deze afwisselende vakantiereis echt iets voor jou.

Slaapadressen die je reis door Jordanië bijzonder maken

Je slaapt in comfortabele hotels en één nacht bij de bedoeïenen in een bedoeïenenkamp. We hebben voor accommodaties gekozen die passen bij de omgeving en die de sfeer van het land het beste weergeven.

Optionele excursies in Jordanië

Je kunt deze reis aanpassen met de optionele excursies die beschreven staan onder het tabblad ‘Reisbeschrijving’. Omdat niet iedereen dezelfde dingen leuk vindt, krijg je op die manier een vaste reis die bij jou past.

Prijs 8 dagen Bijzonder Jordanië

De prijs is per persoon, op basis van deelname door twee personen en afhankelijk van je gekozen reisperiode.

Hoogseizoen 2020: – € 1085,- per persoon*
Laagseizoen 2020: overige maanden – € 955,- per persoon
* maart, april, mei, september, oktober en kerst & oud&nieuw

Programma in ’t kort

Dag 1: Aankomst Amman
Dag 2: Vrije besteding of excursie
Dag 3: King’s Highway
Dag 4: Bezoek aan Petra
Dag 5: Wadi Rum
Dag 6: Aqaba
Dag 7: Dode Zee
Dag 8: Vertrek naar luchthaven Amman en vlucht huiswaarts

Hier lees je het uitgebreide programma van de reis. Bij de titelomschrijving voor iedere dag wordt aangegeven welke maaltijden die dag zijn inbegrepen.

O = Ontbijt
L = Lunch
D = Diner

Dag 1 Amman

Ahlan wa Sahlan – welkom!

Downtown Amman in JordaniëBij aankomst op de luchthaven word je ontvangen door een privéchauffeur die je naar je hotel in Amman brengt.

Je verblijft in een modern driesterrenhotel midden in het hippe centrum van Amman. De kamers zijn niet heel groot, maar wel netjes en schoon. Je kunt in het hotel terecht voor een maaltijd, maar in de straat tegenover het hotel zit één van de beste restaurants van Amman.

In ongeveer tien minuten wandel je naar het Romeinse amfitheater en met een taxi ben je zo bij de Citadel. Je kunt ook één van de vele musea bezoeken in Amman, zoals bijvoorbeeld het Koninklijk Automobielmuseum. Je ziet hier de klassieke autoverzameling van Koning Hussein; leuk als je van luxe en klassieke auto’s houdt.

’s Avonds kun je het uitgaansleven van Amman ontdekken in Rainbow street, één van de hipste straten van Amman, op loopafstand van je hotel.

Verblijf: driesterrenhotel in het centrum

Dag 2 Vrije besteding in Amman of een excursie (O)

Vandaag kun je geheel indelen naar eigen wens. Er is genoeg te doen in Amman: je kunt de souks (markt) induiken, het Romeinse theater bezichtigen, de Citadel bezoeken en van het uitzicht over de stad genieten, een museum bezoeken of een kopje koffie drinken in een gezellig café.

Buiten Amman kun je de volgens velen best bewaarde Romeinse opgravingen bezoeken in Jerash. Dit kan zelfs ook combinatie met de prachtig gelegen overblijfselen van Um Qais. En wat dacht je van een diner bij een vrouwencoöperatief?

Optionele excursies onderaan het reisschema

Downtown Amman   Jordanië groepsreis, Amman, Delicatessenwinkel in Amman   Jerash even buiten Amman in Jordanië

diner bij een vrouwencoöperatief buiten Amman   Romeins amfitheater, bezienswaardigheid in Amman

Verblijf: driesterrenhotel in het centrum 

Dag 3 King’s Highway (O)

Vandaag rijd je over de King’s Highway naar Petra. De King’s Highway is een van de mooiste routes van Jordanië. Onderweg zie je diverse landschappen aan je voorbij trekken en maak je verschillende stops, waaronder een prachtig uitzichtpunt.

Mt. Nebo

De eerste stop is bij Mt. Nebo, de plek waar Mozes voor het eerst het Beloofde Land zag en waar hij later terugkwam om te sterven. Je kunt hier een museum bezoeken en mozaïekkunst bewonderen uit die tijd.

Vervolgens rijd je door naar de kloof van Wadi Mujib, waar je geniet van het prachtige uitzicht.

Kruisvaarderskasteel Kerak

reisspecialist Jordanië, jouw Jordanië reisRond lunchtijd kom je aan in Kerak. In Kerak staat een kasteel dat stamt uit de tijd van de kruisvaarders. Het is één van de grootste in het Midden-Oosten. Je krijgt de tijd om het kasteel te bezoeken. Neem een zaklamp mee en ga op ontdekking in de onderaardse gewelven.

Bij de ingang van het kasteel kun je een lokale gids huren die je een rondleiding geeft. In Kerak kun je ook lunchen (exclusief) in één van de restaurants in de buurt van het kasteel.

Little Petra

Een van de laatste stops is in Little Petra, het kleine zusje van het grote Petra. Little Petra wordt door minder toeristen bezocht en daardoor kun je in alle rust de cultuur opsnuiven. Daarna word je naar je hotel in Petra gebracht en neem je afscheid van de chauffeur.

Dag 4 De archeologische stad Petra (O)

Vandaag kun je op eigen gelegenheid de archeologische stad Petra bezoeken.

The Treasury

Petra is voor veel mensen het hoogtepunt van de reis. Het bekendste beeld is toch wel The Treasury, de enorme façade nadat je de toegangskloof de Siq bent doorgelopen. De kloof alleen al is prachtig met de vele kleuren en vormen. Na een wandeling van 1,5 km kom je bij The Treasury die indrukwekkend tussen de rotswanden verschijnt. Maar Petra is veel meer dan alleen het bijzondere beeld van The Treasury. 

Bezienswaardigheid in Petra, The MonasteryThe Monastery

Als je helemaal doorloopt naar achter kom je bij de 900 treden naar The Monastary, een nog grotere façade die misschien nog wel indrukwekkender is dan The Treasury. Veel minder toeristen bezoeken The Monastary, omdat het wat verder lopen is en dat maakt het juist extra bijzonder. Boven kun je genieten van uitzichtpunten over een vallei die ook wel bekend staat als de Grand Canyon van Jordanië.

Een entreeticket kost 50 Jordaanse Dinar per persoon en dit betaal je ter plaatse. Bij de ingang kun je een lokale gids huren (er zijn zelfs Nederlandstalige gidsen).

Om je bezoek aan Petra extra bijzonder te maken kun je kiezen uit een aantal avondexcursies. Deze kun je zowel op de dag van aankomst plannen als de volgende dag.

Optionele excursies onderaan het reisschema 

Dag 5 De rust en stilte van Wadi Rum (O, L, D)

Wadi Rum staat bekend om het rode zand en de overweldigende sterrenhemel. De stilte en rust die je in de woestijn ervaart vind je niet zomaar ergens anders en dat maakt Wadi Rum een bijzondere plek die je niet mag overslaan.

Je wordt ’s ochtends opgehaald door een privéchauffeur die je naar Wadi Rum brengt. Bij aankomst ontmoet je een lokale bedoeïenengids die je meeneemt op jeeptour van een volle dag langs enkele van de mooiste plekken van de woestijn. Je kunt onderweg verschillende keren een stukje wandelen of klimmen op de rotsen. Je gids zoekt een fijne schaduwplek op om te lunchen.

Zonsondergang in Wadi Rum, Jouw Jordanië ReisZonsondergang bij het bedoeïenenkamp

Aan het einde van de middag kom je aan in het bedoeïenenkamp waar je zult overnachten. Je kunt hier van een prachtige zonsondergang genieten. Het licht wordt roder naar mate de zon verder zakt en de kleuren op de omliggende rotsen zijn prachtig. ’s Avonds krijg je een traditionele bedoeïenenmaaltijd en kun je luisteren naar de verhalen van de gids en genieten van gezelligheid bij een kampvuurtje. Je slaapt in een Bedoeïenentent.

We werken in Wadi Rum samen met een lokale bedoeïenenstam die al generaties lang in het gebied woont. Deze bedoeïenen mogen als enige hun kampen in het beschermde gebied van Wadi Rum opzetten.  Je verblijft dus niet in één van de opgezette toeristenkampen in het nabijgelegen Diseh en dat maakt deze ervaring extra speciaal.

Optionele excursies onderaan het reisschema

Dag 6 Van woestijn naar de onderwaterwereld van Aqaba (O)

In Aqaba wil je zijn voor de wereld onder het wateroppervlak (en wellicht voor het taxfree shoppen). Je vindt prachtige koraalriffen met vele soorten vissen vlak bij de kust. Je hoeft dus niet eerst met een bootje de open zee op. Je wandelt het water in en kunt meteen al de onderwaterwonderen bekijken. Een ideale plek om te duiken of te snorkelen dus!

Vanuit het hotel kun je met een gratis shuttlebus naar een beachclub met privéstrand. Heerlijk ontspannen op een bedje bij het zwembad, lekker zwemmen in de zee of in de schaduw een boekje lezen, het kan allemaal. De beachclub heeft ook een duikerscentrum waar je op reservering kunt duiken (dit kunnen wij voor je reserveren) of snorkelspullen kunt huren om het koraal aan de kust te bewonderen. Aan het einde van de middag kun je met dezelfde gratis shuttlebus weer terug naar je hotel. Het entreeticket is bij de receptie van je hotel te verkrijgen.

Je verblijft in een viersterrenhotel in het centrum van de stad. De rest van de dag heb je vrij te besteden.

Beach resort in Aqaba, Jouw Jordanië Reis   Duiken in Aqaba, Jouw Jordanië Reis

Duiken of snorkelen in Aqaba   Vissen tijdens duiken in Aqaba, Jordanië

Jordanië, Dode Zee, Avontuurlijke Fietsreis Jordanië 14 Dagen, Wadi Mujib

Dag 7 Dobberen in de Dode Zee en optioneel avontuurlijk wandelen in de Wadi Mujib kloof (O)

Vandaag rijd je van Aqaba naar de Dode Zee waar je de laatste nacht in een viersterrenhotel verblijft. De rit duurt ongeveer 3 á 3,5 uur uur. De rest van de dag kun je heerlijk bijkomen aan de Dode Zee of je laat je afzetten bij de Wadi Mujib kloof. De chauffeur zal hier op je wachten. In de kloof kun je een prachtige, avontuurlijke wandeling maken (ter plekke betaal je 20 JD toegangsgeld). Sommige stukjes waad je door het water en af en toe klauter je over rotsblokken. Aan het einde word je beloond met een waterval. Je loopt dezelfde weg weer terug.

Het is een unieke ervaring: dobberen in het water van de Dode Zee. De Dode Zee is het laagst gelegen meer ter wereld en heeft een ontzettend hoog zoutgehalte waardoor je vanzelf op het water blijft drijven. Een vreemde gewaarwording, maar erg leuk om mee te maken. Je huid voelt na het dobberen zacht en olieachtig aan en het water heeft volgens legendes een geneeskrachtige werking.

Jordanië, Dode Zee, Wonderbaarlijk Jordanië, Zwemmen in Dode Zee   

Optionele excursies onderaan het reisschema

Dag 8 Weer terug naar huis

Vandaag vertrek je huiswaarts. Je kunt er voor kiezen om de vluchten via ons te boeken of om deze zelf te regelen. De autorit van de Dode Zee naar Amman duurt ongeveer 1 uur.

Afhankelijk van de vluchttijden word je na het ontbijt of na de lunch opgehaald door een privéchauffeur die je naar de luchthaven brengt. Na een mooie, afwisselende week zit de reis er op.

Optionele excursies (prijzen op basis van 2 personen)

Amman

Bezoek aan de Romeinse stad Jerash en Ajloun á € 58 per persoon
Bezienswaardigheid Jerash buiten Amman, JordaniëJerash is volgens velen de mooist overgebleven Romeinse stad. Een groot deel staat nog overeind, omdat het jaren lang onder het zand begraven heeft gelegen. Ook als je al veel Romeinse overblijfselen gezien hebt is Jerash echt een aanrader.

Ajloun is een kasteel dat uit de tijd van de kruistochten stamt. Dit kasteel werd gebouwd door een neef van Saladin, de leider van de Islamitische Ayyubiden dynastie uit Damascus. Geniet van de heuvelachtige, groene omgeving.

Je wordt ’s ochtends door een privéchauffeur opgehaald bij je hotel. Je chauffeur blijft op je wachten en brengt je na afloop weer terug naar je hotel. Bij Jerash kun je een restaurant opzoeken om te lunchen.

Bezoek aan Um Qais en Jerash á € 68 per persoon
Als je meer van de gebaande paden wilt afwijken dan is deze excursie ideaal. Naast Jerash bezoek je namelijk Um Qais, een Romeinse stad die nauwelijks bezocht wordt door toeristen.

Um Qais behoorde tot de Decapolis, een tienstedenbond in Jordanië, Israel en Syrië, ten tijde van het Romeinse Rijk. De ligging is prachtig waarbij je uitkijkt over de Golanhoogten en het Meer van Tiberias. De ruïnes zijn gebouwd in zwart basaltsteen, wat een mooi contrast vormt met het blanke kalksteen.

’s Middags breng je een bezoek aan Jerash. ’s Ochtends word je door een privéchauffeur opgehaald bij je hotel en naar Um Qais gebracht. Na het bezoek aan Jerash word je weer naar je hotel teruggebracht.

Bezienswaardigheid Um Qais in Jordanië

Dineren bij een vrouwencoöperatief á € 63 per persoon
diner bij een vrouwencoöperatief buiten AmmanWe hebben nog iets heel bijzonders voor je. Je kunt namelijk een bezoek brengen aan een vrouwencoöperatief in een klein dorp buiten Amman. De vrouwen verkopen handgemaakte souvenirs om zo hun eigen zakcentje te verdienen, waarmee je de vrouwenemancipatie stimuleert. De dames koken een traditioneel feestmaal voor je.

Je kunt deze excursie combineren met de andere excursies. Het is ook mogelijk om deze excursie los te boeken. Je wordt dan aan het einde van de middag opgehaald door een privéchauffeur en naar de dames gebracht.

Petra

Petra By Night á € 29 per persoon
Petra in het donker, verlicht door kaarsjes… een romantische ervaring. Je loopt over een door kaarsjes verlicht pad door de Siq naar de Treasury. Ook de façade is helemaal verlicht door honderden kaarsjes. Onder genot van een kopje bedoeïenenthee luister je naar Arabische muziek en verhalen.

Op maandag, woensdag en donderdag is het mogelijk om deel te nemen aan de magische excursie Petra by Night.

Diner bij lokale familie in PetraDineren bij een familie thuis á € 35 per persoon
Een heel bijzondere ervaring is eten bij een lokale familie. Normaal is het niet mogelijk om een kijkje te nemen achter de voordeur van een gewoon Jordaans gezin, maar hier in Petra kunnen we je deze ervaring wel bieden.

Je krijgt een lekkere maaltijd die gemaakt is door de vrouw des huizes en door jouw komst verdient zij haar eigen zakcentje, iets wat anders niet mogelijk zou zijn. Je wordt opgehaald bij je hotel en aan het einde van de avond weer teruggebracht.

Deze excursie is te combineren met de excursie Petra by Night. Je kunt deze excursie ook los boeken.

Jordaanse kookcursus á € 60 per persoon
Tijdens je reis ontdek je snel genoeg hoe gevarieerd en lekker de Jordaanse keuken is en tijdens de kookcursus leer je zelf de gerechten klaar te maken. Je bereidt onder begeleiding van Jordaanse koks verschillende Jordaanse gerechten.

Nadat je in de keuken hebt gestaan, eet je samen met de andere deelnemers de zelfgemaakte gerechten op. En het leuke is: je krijgt de recepten mee naar huis zodat je thuis ook lekker aan de slag kunt.

De drankjes zijn inclusief en je reist gemakkelijk op eigen gelegenheid met een taxi naar het keuken-restaurant.

Wadi Rum

Kameeltocht door de woestijn á € 52 per persoon
Jordanië, Wadi Rum, Kamelentocht door de woestijnHeen en weer wiegend op een kameel rijd je terug naar het dorp samen met je bedoeïenengids die ook op een kameel rijdt. Het duurt niet lang voor dat je door hebt hoe je een kameel moet besturen en het is erg leuk om je op de traditionele manier door de woestijn te verplaatsen.

Je rijdt in ongeveer 2 uur terug naar het dorp. Daarna vertrek je richting Aqaba, waar je voor het middaguur arriveert.

Aqaba

Avondcruise in Aqaba, JordaniëAvondcruise inclusief diner á € 51 per persoon
Met de wind in de zeilen vaar je op een zeilschip door de Golf van Aqaba. Aan boord kun je genieten van de zonsondergang en het warme zeebriesje. Het diner bestaat uit een barbecue met vlees, vis en verschillende bijgerechten zoals salades.

 

Inbegrepen

  • Vervoer op basis van privéchauffeurs
  • King’s highway met stops bij Mt. Nebo, Wadi Mujib en Kerak
  • Bezoek aan Little Petra
  • Jeepexcursie van een hele dag in Wadi Rum met een lokale bedoeïenengids
  • Bezoek aan de Dode Zee
  • Maaltijden: dagelijks ontbijt, 1 x lunch en 1 x diner

Prijzen optionele excursies

Prijzen zijn op basis van 2 personen. Het is natuurlijk mogelijk om deze reis met meer personen te maken, bel of mail ons gerust voor een vrijblijvende offerte.

Amman

Jerash en Ajloon
Prijs: € 88
Inclusief: privévervoer

Um Qais en Jerash
Prijs: € 92
Inclusief: privévervoer

Diner bij vrouwencoöperatief
Prijs per persoon: € 75
Inclusief: privévervoer en diner

Petra

Petra by Night
Prijs per persoon: € 34
Inclusief: entreeticket

Kookcursus
Prijs per persoon: € 72
Inclusief: diner en drankjes (non-alcoholisch)

Diner bij een lokale familie
Prijs per persoon: € 30
Inclusief: privévervoer en diner

Wadi Rum

Kameeltocht
Prijs per persoon: € 62
Inclusief: kameeltocht met lokale privégids

Aqaba

Avondcruise
Prijs per persoon: € 54
Inclusief: cruise en diner

 

Verblijf in Amman

Je verblijft in een comfortabel driesterrenhotel in het centrum van de stad.

Hotelkamer in Amman, Jordanië   

Verblijf in Petra

We regelen een sfeervol driesterrenhotel iets verderop in het dorp. Je kunt gebruik maken van de gratis shuttlebussen vanuit het hotel.

Jordanië, Dana, Entree van je hotel   Jordanië, Dana, Een kijkje in je kamer

Verblijf in Wadi Rum

Je slaapt in een bedoeïenentent en lakens en dekens worden verzorgd. Als je het prettig vind kun je je eigen lakenzak meenemen.

In Wadi Rum werken wij rechtstreeks met lokale bedoeïenen die hun hele leven al in het beschermde gebied wonen. Je verblijft dus niet in een groot, commercieel bedoeïenenkamp waar geen bedoeïen komt en de winsten naar de investeerders gaan. Dit stukje duurzaam toerisme vinden wij heel belangrijk. Het zorgt er niet alleen voor dat de lokale economie gestimuleerd wordt, maar ook dat je als reiziger op een veel rijkere ervaring kunt rekenen. Op die manier kom je namelijk écht in contact met de lokale bevolking.

  Jordanië, Wadi Rum, Kampvuur in het bedoeïenen kamp

Verblijf in Aqaba

In Aqaba verblijven we in een goed verzorgd viersterrenhotel in het centrum van Aqaba. Het hotel heeft een gezellig buitenterras en een zwembad op het dak. Er rijdt een gratis shuttlebus vanaf het hotel naar een privéstrand waar je heerlijk kunt zwemmen. Het entreegeld betaal je ter plekke.

Jordanië, Aqaba, Kamer Viersterrenhotel   Jordanië, Aqaba, Zwembad van Viersterrenhotel

Verblijf bij de Dode Zee

Je verblijft in een goed viersterrenhotel, gelegen aan de Dode Zee. Het hotel beschikt over een restaurant waar je uitgebreid kunt eten, een fitnesscentrum en meerdere buitenzwembaden. Op 1 minuut loopafstand ben je al op het strand van de Dode Zee. Je kunt in het hotel genieten van massages en andere rustgevende behandelingen.

      

Boek nu deze rondreis ↑ Terug naar boven