Wandelreis Jordanië

Individuele reis Avontuurlijk Jordanië 12 dagen

Boek nu deze rondreis
 • Jordanie
 • 12 dagen
 • vanaf € 1.559,-

Avontuurlijk Jordanië, 12-daagse rondreis met wandeltochten

Actieve reis door Jordanië met een avontuurlijk karakter

In deze individuele rondreis beleef je Jordanië op een andere manier. Er is veel ruimte voor de schitterende natuur van Jordanië in deze reis.

Je maakt een vierdaagse, avontuurlijke wandeling van het nationale park Dana naar Petra. Zo kun je het Bedoeïenenleven zelf ervaren.  Het is bovendien heel bijzonder om Petra vanaf de backdoor entrance te betreden.

Uiteraard sla je andere hoogtepunten, zoals de King’s Highway, Jerash en Wadi Rum niet over.

Bijzondere slaapplaatsen wat past bij avontuur

Je slaapt een aantal nachten in een tent in de vrije natuur. Daarnaast verblijf je in goede Bedoeïenenkampen en prettige driesterrenhotels op gunstige locaties.

Prijs en reisperiode

De beste reisperiodes voor deze actieve reis zijn voorjaar en najaar.

De avontuurlijke wandeling in de Wadi Mujib kloof is alleen mogelijk wanneer de waterstand niet te hoog is. Doorgaans is dit in de periode tussen begin april en eind oktober.

De prijs is per persoon, op basis van deelname door twee personen en afhankelijk van je gekozen reisperiode.

20 december t/m 10 januari 2020:  € 1.595,-
11 t/m 31 januari 2020: € 1.559,-
1 februari t/m 31 mei 2020: € 1.595,-
1 juni t/m 29 juli 2020: € 1.559,-
30 juli t/m 3 augustus 2020: € 1.595,-
4 t/m 31 augustus 2020: € 1.559,
1 september t/m 30 november 2020: € 1.595,-
1 t/m 19 december 2020: € 1.559,-

Programma in ’t kort

Dag 1: Vliegreis naar Amman, Madaba
Dag 2: Madaba, optioneel Dode Zee
Dag 3: Avontuurlijke waterkloofwandeling, King’s Highway naar Dana
Dag 4: Start vierdaagse hike Dana – Petra, vrij kamperen
Dag 5: Wadi Araba, vrij kamperen
Dag 6: Little Petra, Bedoeïenenkamp
Dag 7: Petra
Dag 8: Petra
Dag 9: Wadi Rum
Dag 10: Amman
Dag 11: Jerash & Ajloun
Dag 12: Vlucht huiswaarts

Veel inclusief

Je reist individueel, met privéchauffeurs. Daarnaast is er één busrit inclusief. Ontbijt is overal inclusief. Daarnaast zijn ook een aantal lunches en diners inbegrepen, uiteraard ook tijdens je meerdaagse wandeltocht. In Wadi Rum ga je een hele dag op jeepsafari met een lokale gids-chauffeur.

Hier lees je het uitgebreide programma van de reis. Bij de titelomschrijving voor iedere dag wordt aangegeven welke maaltijden die dag zijn inbegrepen.

O = Ontbijt
L = Lunch
D = Diner


Dag 1 Madaba

Welkom in Jordanië

Het is ongeveer vijf uur vliegen naar Jordanië. Je komt aan op de Queen Alia luchthaven. Het bijzondere, moderne ontwerp van de luchthaven, met het gewelfde dak, doet denken aan de wapperende doeken van een Bedoeïenentent. Echte Bedoeïenententen zul je nog veel van zien deze reis.

Madaba

Je chauffeur staat voor je klaar om je naar je hotel te brengen. Je verblijft in Madaba, een klein stadje, met een lange Christelijke geschiedenis, dat vlakbij de luchthaven ligt. Zo’n 10 procent van Madaba’s inwoners is nog altijd Christelijk.


Dag 2 Madaba, optioneel naar de Dode Zee (O)

Madaba’s kerken en mozaïeken

In Madaba werden in de Romeinse en Byzantijnse tijd de mooiste mozaïeken gemaakt. Er is een museum waar je daar prachtige voorbeelden van kunt zien. Je kunt Madaba gemakkelijk te voet verkennen. Het stadje is compact.

Mozaïeken kaart in St. Joriskerk

Neem ook zeker een kijkje in de beroemde St. Joriskerk. Onder de vloer is hier namelijk een uniek mozaïek ontdekt: een oude kaart van het Heilige Land. Je kunt de Jordaanrivier gemakkelijk herkennen, net als de Dode Zee. Steden als Jeruzalem en Jericho staan in Griekse letters aangeduid.

Mozaïeken kaart van het heilige land in Madaba Jodanië

Optioneel: excursie naar de Dode Zee en Mt. Nebo, inclusief lunch

Vandaag kun je ook een uitstap maken naar de Dode Zee en Mt. Nebo. Dit is een excursie met privéchauffeur.

Mt. Nebo bij optionele excursie

Je wordt ’s ochtends opgehaald en rijdt als eerste naar Mt. Nebo, niet ver buiten Madaba gelegen. Mt. Nebo is een Bijbelse berg met restanten van kerken en mozaïeken uit de oudheid. Bovenop de berg staat nu een grote, modern gebouwde kerk.

Uitzicht vanaf Mt. Nebo

Het is een bijzonder idee om te weten dat Mozes op exact deze plek voor het eerst zijn blik wierp op het Beloofde Land. Je kunt de Dode Zee al zien liggen en Israel en de Palestijnse gebieden daarachter.

Dode Zee bij optionele excursie

Met je chauffeur daal je af naar de Dode Zee. Je begeeft je op het laagste punt op Aarde, 400 meter onder zeeniveau.

Je chauffeur brengt je naar een beachresort. Hier kun je even helemaal tot rust komen van de vlucht van gisteren en misschien wel een drukke periode voordat je op reis vertrok. Er zijn zwembaden met ligbedjes en uiteraard kun je ook dobberen in de Dode Zee zelf.

Dode Zee Jordanië

Het water van de Dode Zee heeft zo’n hoog zoutgehalte, dat je vanzelf blijft drijven op het water. Het is een bijzonder gevoel om zo door het water ‘gedragen’ te worden.

In het resort wordt een lunchbuffet geserveerd, wat we ook voor je reserveren. Je keert ’s middags weer terug in Madaba, zodat je ook nog tijd hebt om eventueel de St. Joriskerk te bezoeken.


Dag 3 The King’s Highway & avontuurlijke kloofwandeling (O, D)

Schitterende route

Na een rustig begin in Madaba start je vandaag echt je Jordanië rondreis. Je zult via de Dead sea road en de King’s highway met een privéchauffeur naar het zuiden reizen. Zo pak je in één klap de tweede mooiste routes in Jordanië.

Avontuurlijke wandeling door de Wadi Mujib kloof

Je rijd naar de Dode Zee en volgt de oever naar de zuiden. Halverwege de route maak je een stop bij de Wadi Mujib kloof. Dit is één van Jordanië’s meest indrukwekkende kloven.

Je kunt hier een avontuurlijke wandeling maken. Door de kloof stroomt een riviertje (de Wadi Mujib) die uitmondt in de Dode Zee. Dat is je startpunt. Je loopt de kloof in en volgt de rivier totdat je bij een waterval komt.

Avontuurlijke wandeling door waterkloof

Je zult zien dat de kloof onderweg steeds smaller wordt. Je waadt stukken door het water, je klautert over rotsblokken en zult, afhankelijk van de waterstand, ook stukjes moeten zwemmen.

Na de waterval keer je dezelfde route weer terug. In totaal zal de wandeling ongeveer drie uur duren. Je chauffeur staat je op te wachten om je verder te brengen. Je verlaat de Dead Sea road en rijdt de bergen over, waar je aansluit op de King’s Highway.

Let op: Veiligheid komt voor alles. De wandeling is daardoor alleen mogelijk als de waterstand niet te hoog is. Het pad is in principe open van 1 april tot 31 oktober, maar het kan zijn dat de route toch binnen die maanden gesloten wordt. De kans hierop is het grootst begin april en eind oktober.

Plan je je reis buiten dit seizoen, dan zul je de gehele route over de King’s Highway volgen en niet over de Dead Sea road gaan. Op die route kom je langs een schitterend uitkijkpunt aan de andere kant van de Wadi Mujib kloof. 

Kerak

In het stadje Kerak maak je een stop om het indrukwekkende kruisvaarderskasteel Kerak te bezoeken. Het kasteel werd door de kruisvaarders gebouwd om Jerusalem te beschermen. Je verkent de goed bewaard gebleven gewelven en onderaardse gangen.

Kruisvaarderskasteel Kerak aan de King's Highway

Je chauffeur zal je ook naar een goed restaurant brengen waar je kunt lunchen.

Over de King’s Highway naar Dana

De King’s Highway is een route die al duizenden jaren oud is. Onderweg zie je dorpjes, schapen- en geitenherders die op ezeltjes hun kudde begeleiden, en hier en daar een Bedoeïenentent.

Aan het eind van de dag kom je aan in je eindbestemming voor vandaag: het dorpje Dana.

Dana

Dana is één van de weinige dorpjes in Jordanië die nog op traditionele wijze gebouwd zijn. Des te leuker om daar dan ook te slapen.

Dana

Sinds de meeste bewoners hun traditionele huizen hebben verlaten om te gaan wonen in een modern huis, staan veel van de oude huizen van Dana op instorten. Wij werken in Dana samen met een coöperatief dat werk biedt aan lokale mensen, oude huizen opknapt en zich inzet om de fragiele natuur van Dana te beschermen.

Je verblijft in zo’n opgeknapt huisje. Het is heel eenvoudig maar netjes. Je hebt een eigen badkamer met douche die op een zonneboiler werkt. In het restaurant van het guesthouse wordt een eenvoudig avondmaal geserveerd (inclusief).


Dag 4 Start vierdaagse wandeling richting Petra (O, L, D)

Vierdaagse wandeling over de Jordan trail

Deze avontuurlijke rondreis door Jordanië doet zijn naam eer aan. Je reist namelijk niet zomaar over de weg met de auto naar Petra. Nee, jij neemt de Jordan Trail!

De Jordan Trail is een wandelroute die van Um Qais, in het noorden van Jordanië, tot Aqaba loopt. De route is in feite al duizenden jaren oud. Ook de bouwers van Petra, de Nabateërs, maakten gebruik van de deze route.

In deze hike pak je één van de mooiste delen van de Jordan Trail. De natuur is schitterend; desolaat en ongerept.

Wadi Dana

Hoe werkt het?

Verspreid over vier dagen, leg je de ruim 70 kilometer van Dana naar Petra te voet af. Je slaapt de eerste twee nachten in een tent, midden in de natuur. Alle kampeerspullen zijn inbegrepen, met uitzondering van een slaapzak. Die neem je zelf mee.

Je bagage wordt steeds vervoerd per 4×4. Je loopt dus alleen met een dagrugzak. Er is een kok die onderweg maaltijden voor je kookt. Water is ook inbegrepen. En je hebt natuurlijk een privégids die de gehele route met je loopt.

Dana nationaal park

Je start ’s ochtends na het ontbijt. Je ontmoet de gids die je de komende dagen zal begeleiden en begint aan de afdaling door de Dana vallei. Je daalt in totaal 1000 meter vandaag.

Door Wadi Dana naar Feynan

De route voert door het Dana nationale park. Dana heeft een heel bijzonder ecosysteem dat ruimte biedt aan diverse bedreigde plant- en diersoorten. Als je geluk hebt zie je misschien wel een ibex of een berggazelle.

Bedoeïenenthee

Je eindpunt voor de dag is de Feynan vallei. Daar staat een pop-up kamp voor je klaar en natuurlijk een kopje Bedoeïenenthee. Je avondmaaltijd zal op een kampvuur bereid worden. Je slaapt in een tent.


Dag 5 Hike van Feynan via de Wadi Araba vallei naar Ras Al Feid (O, L, D)

Wadi Araba

Van de Feynan vallei trek je de weidse Wadi Araba vallei in. Je loopt langs de rode Jebel Sharah bergen.

Tijdens vierdaagse hike van Dana naar Petra

Dan brengt het pad je weer de bergen in. Je stijgt over steile paden die door herders gebruikt worden. Vandaag is de pittigste dag, je maakt een fikse klim waarbij je zo’n 1000 meter stijgt.

Sporen van de Nabateërs

Hoe oud deze route is merk je als je de waterwerken onderweg ziet, die eeuwen geleden door de Nabateërs werden aangelegd. Nog steeds functioneren deze!

Ras al-Feid

Je komt aan in het volgende pop-up kamp, dat in Ras al-Feid voor je is opgezet.


Dag 6 Wandeling naar Little Petra (O, L, D)

Je start de dag weer met een klim, maar milder dan gisteren. De klim is absoluut de moeite waard, want bovenop de Safaha berg geniet je van een uitzicht rondom.

Vanaf hier daal je iets. Daarna voert het pad licht omhoog en omlaag. De route blijft spectaculair. Je wandelt door een doolhof van zandstenen rotsformaties.

Zandstenen rotsformaties

Little Petra

Je eindpunt voor vandaag is Little Petra, een kleinere ‘buitenwijk’ van het grote Petra. Om er te komen wurm je je door een smalle kloof. Je komt in een vallei met de eerste rotsfaçades en grotwoningen, gebouwd door de Nabateërs.

Smalle kloof bij Little PetraDoordat Little Petra veel minder bezoekers ontvangt dan het grote Petra, is het de perfecte plek om de eerste voorbeelden van Nabatese bouwkunst te bewonderen.

Wandeling van Dana naar Petra

Je verblijft in een goed geoutilleerd Bedoeïenenkamp dat bij Little Petra ligt. Hier geniet je van een welverdiende warme douche. ’s Avonds wordt de grillige rotswand achter het kamp door tientallen lampjes verlicht, wat een sfeervol schouwspel oplevert.

Sfeervolle verlichting van goed verzorgd Bedoeïenenkamp bij Little Petra in Jordanië


Dag 7 De achteringang naar Petra (O, L, D)

Vandaag staat het spectaculaire eindpunt van je hike op het programma: Petra.

Route van Little Petra naar Petra

De “monastery” van Petra

Het leuke is dat je Petra vanaf de achterkant benadert. Voor de dagbezoekers die Petra via de hoofdingang betreden is de ‘monastery’ het verst gelegen bouwwerk dat ze bezoeken. Voor jou is het het eerste wat je van Petra ziet.

Monastery in Petra

Het is meteen ook een bijzonder spectaculair bouwwerk. Hoewel het minder bekend is dan de ‘Treasury’, is het voor ons persoonlijk onze favoriete plek in Petra. Er komen niet zo veel bezoekers en het is bijzonder imponerend.

Romeinse straat van Petra

Vervolgens daar je verder af in Petra. Je komt bij de Romeinse straat, waar één van Petra’s oudste bouwwerken staat: het Qasr al-Bint. Je wandelt over de Romeinse bestrating langs de restanten van tempels, winkels en een theater.

‘Treasury’

De weg vervolgt zich naar de ‘Treasury’, een bijzonder sierlijk en gebalanceerde facade, die van oudsher het eerste beeld vormde voor de meeste bezoekers van Petra.

Je wandelt Petra uit en komt aan in Wadi Mousa, het moderne dorp bij Petra. Hier check je in in je hotel. Je neemt afscheid van de gids die je de afgelopen dagen door de bergen heeft geloodsd. Je baggage staat hier weer voor je klaar. Vanavond slaap je in een heerlijk bed.


Dag 8 Tweede dag voor Petra (O)

De Siq

Vandaag kun je Petra voor een tweede keer bezoeken. Er is nog genoeg te zien. Je loopt naar Petra door de siq, op de klassieke manier.

Zicht op de Treasury, komend vanuit de Siq, Petra, Jordanië

De hoofdingang naar de oude hoofdstad van de Nabateeërs is een kilometerlange kloof, de siq dus. Op sommige plaatsen is de kloof slechts enkele meters breed. De door paarden getrokken wagens, die in razend tempo bezoekers door de siq vervoeren, worden door hun menners vakkundig tussen de steile kloofwanden en de wandelaars gelaveerd.

Kies een route in Petra

Er zijn verschillende routes door Petra die je kunt volgen. Je kunt bijvoorbeeld naar de ‘High place of sacrifice’, de Koningsgraven bezoeken of naar een uitkijkpunt boven de Treasury wandelen.


Dag 9 Wadi Rum – uitgebreide jeeptour (O, L, D)

Naar Wadi Rum

Je neemt afscheid van Petra. Je chauffeur komt je ’s ochtends vroeg halen en brengt je naar Wadi Rum, volgens ons de mooiste woestijn ter wereld.

Op weg naar Wadi Rum

Als je de film Laurence of Arabia niet kent, ga die dan zeker nog even kijken voordat je naar Jordanië vertrekt. De film, die gebaseerd is op het waargebeurde verhaal van een Britse legerofficier die het opnam voor de Bedoeïenen en streedt voor hun onafhankelijkheid, werd voor een groot deel in de woestijn van Wadi Rum opgenomen. Veel van de gebeurtenissen speelde zich ook daadwerkelijk hier af!

De woestijn van Wadi Rum

De woestijn van Wadi Rum zal zeker tot één van de hoogtepunten van je rondreis door Jordanië behoren. In het dorp ontmoet je je lokale gids-chauffeur die je de mooiste plekjes van ‘zijn woestijn’ zal laten zien.

Jeeptour met lokale Bedoeïen

We werken in Wadi Rum samen met de lokale Bedoeïenenstammen. Zij zijn de enigen die binnen de ‘protected area’ van Wadi Rum kampen mogen opzetten. Dat betekent dat je echt in Wadi Rum zelf zal overnachten, en dus niet in één van de commerciële kampen die daar net buiten liggen.

Met Bedoeïenengids door de Wadi Rum woestijn

Vandaag is een bijzonder ontspannen dag. Je gids-chauffeur rijdt met zijn 4×4 op een comfortabel tempo door het mulle zand en brengt je van de ene mooie plek naar de volgende. Steeds stap je uit om bijvoorbeeld een zandduin te beklimmen, een luchtboog of een ander mooi uitzichtpunt.

Het Bedoeïenenleven

Voor de lunch zoekt je gids een rustige schaduwplek op. Je kunt helpen om wat sprokelhout te zoeken voor een kamvuurtje. Daarop wordt een smakelijke, verse maaltijd gekookt. Je drinkt ook een kopje bedoeïenenthee. Na de lunch vervolg je de jeeptour.

Picknick lunch wordt klaargezet

’s Middags, tegen zonsondergang is er ook gelegenheid om een wandeling te maken, terwijl de zon begint te zakken en de woestijn steeds roder kleurt.

Verblijf in Bedoeïenentent

Je gids kookt een avondmaaltijd voor je, terwijl jij kunt relaxen bij het kampvuur. Maak ook een wandelingetje buiten het kamp om van de immense sterrenhemel te kunnen genieten.

Je slaapt in een Bedoeïenentent. Douche en toilet zijn in het kamp aanwezig.


Dag 10 Wadi Rum – Aqaba – Amman (O)

Na het ontbijt brengt je gidschauffeur je weer terug naar het dorp Wadi Rum. Vanuit daar word je naar Aqaba gebracht, havenstad aan de Rode Zee.

Optionele verlenging in Aqaba

Optioneel is het mogelijk om je reis met een dag te verlengen in Aqaba. Zo kun je een stranddag toevoegen aan je reis. Het is ook mogelijk om in Aqaba te snorkelen of te duiken. Voor de kust vind je een prachtige onderwaterwereld van koraal en kleurrijke vissen. Het water van de Rode Zee is zeer helder, wel zo fijn als je van alle pracht wilt genieten.

Luxehotel in Aqaba

Busreis naar Amman

Als je je reis niet verlengd, dan zal je chauffeur je afzetten bij het busstation van Aqaba. Hier stap je op een lijnbus die je in ongeveer vier uur naar Amman zal brengen. Je reist met een bus van goede kwaliteit. Uiteraard beschikt de bus over airconditioning.

Bij aankomst in Amman word je op het busstation opgewacht door een nieuwe chauffeur die je naar je hotel brengt.

Amman

Als hoofdstad van Jordanië mag Amman natuurlijk niet ontbreken aan je rondreis. Amman vormt een interessant contrast met de stilte van de woestijn. Hier speelt het moderne leven van Jordanië zich af.

Amman, moderne hoofdstad van Jordanië


Dag 11 Jerash & Ajloun (O)

Er staat je nog een hoogtepunt te wachten. Je kunt Jordanië toch niet verlaten zonder Jerash te hebben bezocht.

Romeinse stad Jerash

Met een privéchauffeur verlaat je de drukte van de stad en maak je een excursie naar Jerash en Ajloun. Jerash, in de Bijbel bekend als Gerasa, was één van de steden die behoorden tot de Decapolis. Dit was een bondgenoodschap van stadstaten in de klassieke oudheid.

Jerash is ongelooflijk goed bewaard gebleven. Natuurlijk is er ook een hoop gerestaureerd. Het is fantastisch om door de oude Romeinse straten te wandelen, over het grote ovale plein, of midden in één van de theaters te staan en de akkoestiek te testen.

Jerash Jordanië

Je maakt de excursie met een privéchauffeur. Ter plekke kun je een lokale gids inhuren die je door Jerash rondleidt.

Groene heuvels van Ajloun

Na een lunchstop, brengt je chauffeur je naar de groene heuvels van Ajloun. Het groene landschap vormt een prettige afwisseling met de woestijn van de dagen hiervoor.

Ajloun kasteel

Boven op één van de heuvels vindt je de ruïnes van het kasteel Ajloun. Dit kasteel is niet door de kruidvaarders gebouwd, maar door de Arabieren. Het kasteel diende om de nabijgelegen ijzermijnen te beschermen.

Laatste avond in Amman

Aan het eind van de middag keer je terug in Amman voor je laatste avond.

Hip Amman in Rainbowstreet

Je kunt een kijkje nemen in Rainbow street, de hipste buurt van Amman. Het is leuk toeven met een mocktail (cocktail zonder alcohol) in één van de populaire bars. Vaak is er live muziek.


Dag 12 Vertrek – vlucht huiswaarts (O)

Vandaag komt er een einde aan je avontuurlijke rondreis door Jordanië. Je hebt de klassieke hoogtepunten gezien, maar Jordanië ook op een heel andere manier ervaren. Je bent in schitterende natuurgebieden geweest en hebt kunnen proeven van het Bedoeïenenleven.

het zal moeilijk zijn om afscheid te nemen.

Je chauffeur brengt je naar de luchthaven en je stapt op je vlucht richting huis.

Inbegrepen

 • Privévervoer met Engelssprekende chauffeur
 • Een lijnbus van Aqaba naar Amman
 • King’s highway met stops bij Wadi Mujib (avontuurlijke hike) en Kerak
 • Vierdaagse wandeltocht met privégids van Dana naar Petra, met 2 nachten verblijf in tent in de vrije natuur en 1 nacht verblijf in Bedoeïenenkamp
 • Jeepexcursie volle dag in Wadi Rum met verblijf in Bedoeïenenkamp
 • Excursie Jerash en Ajloon
 • Verblijf in guesthouse in Madaba (2 nachten), guesthouse in Dana (1 nacht), tent in de vrije natuur tijdens de hike (2 nachten), Bedoeïenenkamp in Little Petra (1 nacht), driesterrenhotel in Petra (2 nachten), Bedoeïenenkamp in Wadi Rum (1 nacht), driesterrenhotel in Amman (2 nachten)
 • Maaltijden: dagelijks ontbijt, 5 x lunch en 6 x diner

Het vervoer tijdens jouw reis

Het grootste deel van de route leg je met privéchauffeurs af. Je krijgt verscheidene lokale chauffeurs. Zo ontmoet je een diversiteit aan mensen. De chauffeurs spreken allemaal Engels. Eén traject leg je af met een lijnbus. Deze bussen zijn van goede kwaliteit. Er is airconditioning aan boord, een toilet en je kunt snacks en drankjes kopen. Bij aankomst staat een lokale chauffeur je op te wachten om je naar je hotel te brengen.

Het verblijf en maaltijden tijdens jouw reis

Je verblijft op slaapadressen van verschillende niveaus. De accommodaties zijn gekozen op hun locatie, sfeer, karakter, vriendelijkheid en comfort. Soms slaap je heel eenvoudig, in een tent of een eenvoudig guesthouse. Je kunt er dan op rekenen dat je dan omringd wordt door spectaculaire natuur.

 

Madaba

Jordanië, Madaba, Zwembad van hotel   Jordanië, Madaba, Hotelkamer Driesterrenhotel


Dana

   


Pop up camping


Bedoeïenenkamp

Sfeervolle verlichting van goed verzorgd Bedoeïenenkamp bij Little Petra in Jordanië   Bedoeïenenkamp in Little Petra


Petra


Wadi Rum

Jordanië, Wadi Rum, Bedoeïenenkamp overnachten


Amman

Jordanië, Amman, Toledo Driesterrenhotel in Amman   Jordanië, Amman, Kamer Toledo Driesterrenhotel


Boek nu deze rondreis ↑ Terug naar boven