Onze interactieve kaart is niet beschikbaar voor jouw mobiel. Als je een tablet hebt, draai deze dan horizontaal, of bezoek deze website op je computer.
Jordanië, Wadi Rum woestijn
Jordanië, Wadi Rum, Stops onderwegJordanië, Wadi Rum, OvernachtingskampJordanië, Wadi Rum, Kampvuur in het bedoeïenen kampJordanië, Wadi Rum, Kamelentocht door de woestijnJordanië, Wadi Rum, Rood zand in de Wadi Rum woestijn

Wadi Rum

Voeg bouwsteen toe

Mooi, mooier, mooist

Wie aan woestijn denkt, ziet misschien een eindeloze, saaie, gele zandvlakte voor zich. Maar niet iedere woestijn is een grote zandbak. Als je ooit de film Laurence of Arabia hebt gezien dan weet je dat er ook woestijnen van verbluffende schoonheid bestaan.

Met deze bouwsteen beleef je het. Heen en weer wiegend op een kameel, ervaar je de rust die de tocht langs grillig gevormde rotswanden opwekt. Het contrast tussen het roodkleurig zand, waaruit de bergen oprijzen, en de helder blauwe lucht, levert fenomenale plaatjes op.

Met een zachte plof verzet je kameel zijn voeten in het warme zand, geleid door een lid van een lokale Bedoeïnenstam. Zo kan een woestijn óók zijn; welkom in Wadi Rum.

Compleet Wadi Rum Maaltijden
 • Ontbijt, lunch en diner
Excursie
 • Jeeptour door Wadi Rum woestijn
Verblijf
 • Verlenging mogelijk
 

Duur

2 dagen, 1 nacht

Prijs

Vanaf € 254,00 per persoon

Programma in ’t kort

Dag 1: Jeeptour van een hele dag, slapen in een bedoeïenenkamp
Dag 2: Optionele excursie en/of vertrek naar volgende bouwsteen.

 

Dag 1: Jeeptour

Kies hoe lang je wilt blijven

Wadi Rum woestijn in Jordanië

Als je ooit van plan was om woestijn te zien dan is Wadi Rum voor jou een niet te missen bouwsteen. Je hebt de keuze uit programma’s van verschillende duur.

Heb je weinig tijd, kies dan voor de jeeptour met één nacht verblijf in een echte Bedoeïenentent in de woestijn. Als je iets meer tijd hebt, verleng dit programma dan met een kameeltocht de volgende dag.

Hoe langer je in Wadi Rum bent, hoe meer je je kunt overgeven aan de stilte. Als je van wandelen houdt dan is een langer verblijf in Wadi Rum heel bijzonder.

Met je Bedoeïen gids kun je in dieper de woestijn trekken, weg van de bewoonde wereld, naar het binnenste van de wonderschone wereld van een ontoegeeflijke, maar bijzonder mooie woestijn.

Op pad met de Bedoeïenen die hier thuis horen

In Wadi Rum werken wij samen met de lokale Bedoeïenenstam die hun liefde voor Wadi Rum graag overbrengen op bezoekers.

Ze kennen de woestijn als geen ander en weten precies hoe ze met de jeeps in het mulle zand moeten omgaan. Een gids met meer kennis van het lokale leven en de woestijn kun je je daarom niet wensen.

Jeeptour

Terwijl de jeep door het mulle zand ploegt, zie je enkele van de mooiste plekken in Wadi Rum.Op diverse plaatsen stap je uit om de plek van dichtbij te verkennen.De jeeptour start ’s ochtends. Met een Engelssprekende chauffeur, die lid is van de lokale Bedoeïenenstam, trek je de gehele dag de woestijn in.

Jeep tocht door de Wadi Rum woestijn

Er is tijd genoeg om te genieten van een magnifiek uitzicht of om één van de natuurlijke landbruggen te beklimmen die zich door de millennia heen gevormd hebben.

Wandelend in een smalle kloof ontdek je 4000 jaar oude rotsschilderingen, terwijl je iets verderop over een huizenhoge zandduin loopt. Welke route je ook volgt, je bent verzekerd van een afwisselende dag in een woestijn van unieke schoonheid.

Slapen onder de sterrenhemel

Tegen het einde van de dag, als de zon begint te zakken, kom je aan bij het kamp waar je de nacht zult doorbrengen. Als er voldoende tijd is, kun je optioneel het laatste stuk naar het kamp lopend afleggen. Tegen de tijd dat je aankomt heeft je gids de thee met koekjes al klaarstaan.

Het kamp ligt op een beschutte plek met uitzicht op de ondergaande zon. De bruinrode bergen krijgen een dieprode kleur als de laatste warme zonnestralen ze beschijnen.

Je Bedoeïenentent

Kampvuur in het bedoeïenen kamp in Jordanië

Je slaapt in een bedoeïenentent, mogelijk met nog andere reizigers. Bij het kampvuur geniet je van een uitgebreide maaltijd en van de verhalen van de gids. Loop ’s avonds nog even een stukje weg van het kamp en geniet van de overweldigende sterrenhemel.

Onder de sterrenhemel val je in slaap in de stilte van de woestijn.


Dag 2: Vervolg van je reis

Na een vroeg ontbijt word je teruggebracht naar Wadi Rum waar je je reis vervolgd. Je kunt je verblijf ook verlengen met een kameeltocht door de woestijn.

Optionele excursie

Heen en weer wiegend op een kameel, ervaar je de rust die de tocht langs grillig gevormde rotswanden opwekt. Met een zachte plof verzet je kameel zijn voeten in het warme zand, geleid door een lid van een lokale Bedoeïnenstam die ook op een kameel rijdt.

Het is een bijzondere ervaring om op de traditionele manierJordanië, Wadi Rum, Kamelentocht door de woestijn door de woestijn te reizen. We kiezen er bewust voor dat je gids ook op een eigen kameel rijdt en niet voor je uitloopt met jouw kameel aan zijn hand.

Na een half uur heb je het rijden wel door, het is niet ingewikkeld. En dan geeft het een veel betere ervaring dat er niet iemand voor je uit loopt. Na de lunch (inclusief) kom je aan in het dorp Wadi Rum.

 • Wadi Rum Bedoeïenentent

  Je overnacht op een prachtige locatie. Bij de Bedoeïenen van Jordanië staat Wadi Rum bekend om de stilte. Het is bijzonder om te ervaren hoe echte stilte voelt.

  We werken in Wadi Rum samen met de lokale Bedoeïenen die hier thuishoren. Zij zijn de enigen die in de protected area  een kamp mogen opzetten. Je slaapt dus echt in Wadi Rum en niet in het nabij gelegen Diseh, waar zich de grotere, commerciële kampen bevinden.

  Je slaapt in een Bedoeïenentent. De tenten zijn ingericht voor twee personen, met twee losse bedden. Lakens en dekens worden verzorgd maar je kunt overwegen om een eigen lakenzak mee te nemen.

  Er is een toiletblok met douche. Het water wordt verwarmd door een zonneboiler.

  Alle maaltijden zijn tijdens deze bouwsteen inbegrepen. Je kunt ’s avonds bij het kampvuur ervaringen uitwisselen met andere reizigers en luisteren naar verhalen van de gids. Vergeet niet om af en toe naar boven te kijken; de sterrenhemel is hier fantastisch!

  Prijs: € 254,- per persoon
  Duur: 2 dagen, 1 nacht
  Inclusief: privétransfer vanaf Petra, jeeptour, lunch, diner, ontbijt en privé transfer naar Aqaba

  Prijs is per persoon (op basis van 2 personen)

   Jordanië, Wadi Rum, Kampvuur in het bedoeïenen kamp Jordanië, Wadi Rum, Overnachtingskamp
 • In een luchtballon over Wadi Rum

  Maak een spectaculaire tocht in een luchtballon over Wadi Rum. Luchtballon Wadi Rum, JordaniëVanuit het mandje heb je een prachtig uitzicht over de immens grote vallei. De zonsopgang creëert een prachtig kleurentafereel wat je kunt bewonderen van grote hoogte. De tocht duurt één uur. Betaling ter plekke. Reken op 130 JOD per persoon.

  Duur: Vliegtijd één uur
  Inclusief: Ballonvaart en privévervoer van en naar het bedoeïenenkamp

 • Extra dag: Kameeltocht Wadi Rum

  Heen en weer wiegend op een kameel, ervaar je de rust die deJordanië, Wadi Rum, Kamelentocht door de woestijn tocht langs grillig gevormde rotswanden opwekt. Met een zachte plof verzet je kameel zijn voeten in het warme zand, geleid door een lid van een lokale Bedoeïnenstam die ook op een kameel rijdt.

  Het is een bijzondere ervaring om op de traditionele manier door de woestijn te reizen. We kiezen er bewust voor dat je gids ook op een eigen kameel rijdt en niet voor je uitloopt met jouw kameel aan zijn hand.

  Na een half uur heb je het rijden wel door, het is niet ingewikkeld. En dan geeft het een veel betere ervaring dat er niet iemand voor je uit loopt. Na de lunch (inclusief) kom je aan in het dorp Wadi Rum.

  Prijs: € 124,-
  Duur: 4-5 uur
  Inclusief: Lunch en begeleiding van een Bedoeïenengids die ook op een kameel rijdt.

  Prijs is per persoon (op basis van 2 personen)

 • Kameeltocht kort

  Je kunt er ook voor kiezen om een kortere kameeltocht te maken. Je rijdt vanuit het bedoeïenenkamp op een kameel in ongeveer anderhalf tot twee uur terug naar het plaatsje Wadi Rum. Ook bij de kortere kameeltocht word je beleid door een bedoeïenengids.

  Prijs: € 62,-
  Duur: 1-2 uur
  Inclusief: Begeleiding van een Bedoeïenengids.

  Prijs is per persoon (op basis van 2 personen)

Voeg bouwsteen toe

Misschien vind je deze ook leuk…

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Be the first to review “Wadi Rum”