Onze interactieve kaart is niet beschikbaar voor jouw mobiel. Als je een tablet hebt, draai deze dan horizontaal, of bezoek deze website op je computer.
Jordanië, Petra, Met de gids onderweg in Jordanië
Jordanië, Petra, Little PetraJordanië, Petra, Interieur Little PetraJordanië, Petra, Oud Dametje bij PetraJordanië, Petra, Het Klooster

Petra

Voeg bouwsteen toe

Roze sprookjesstad

Voor velen is het sprookjesachtige Petra de belangrijkste reden voor een reis naar Jordanië. De benoeming van Petra als één van de nieuwe zeven wereldwonderen geeft aan hoe indrukwekkend deze plek is.

De stad Petra ligt verborgen tussen steile rotswanden, beschermd tegen indringers. Het was de hoofdstad van de Nabateeërs en werd gebouwd in de 6e eeuw vóór Christus.

Vanwege de strategische ligging tussen Alexandrië, Mekka en Damascus, konden de Nabateeërs profiteren van de rijkdommen die de handel in dit gebied met zich meebracht. Wij kunnen nu genieten van de nalatenschap van de Nabateeërs: een roze sprookjesstad, verborgen tussen de bergen van Jordanië

Compleet Petra Vervoer
 • Privévervoer naar Wadi Rum
Verblijf
 • Diverse hotelkeuzes
 • Verlenging mogelijk

Duur:

3 dagen, 2 nachten

Prijs:

Vanaf € 189,00 per persoon

Programma in ’t kort:

Dag 1: Aankomst

Dag 2: Bezoek aan Petra

Dag 3: Privévervoer naar Wadi Rum

Dag 1: Aankomst

In de meeste gevallen zal het middag zijn wanneer je aankomt in Petra. Je checkt in in het hotel van jouw keuze. Ga vanavond op tijd naar bed als je één van  de eerste wilt zijn die Petra binnenwandelt, voordat de massa’s mensen arriveren.


Dag 2: Petra in volle glorie

Door de siq

Jordanië, Petra, Siq van Petra

De toegangsweg naar de oude hoofdstad van de Nabateeërs is een kilometerlange kloof, de siq. Op sommige plaatsen is de kloof slechts enkele meters breed.

De door paarden getrokken wagens, die in razend tempo bezoekers door de siq vervoeren, worden door hun menners vakkundig tussen de steile kloofwanden en de wandelaars gelaveerd.

Wandelend door de slingerende siq, duurt het ongeveer een kwartier voordat het eerste, spectaculaire zicht op de uitgehouwen façade van de treasury zich ontvouwt.

In de vroege ochtend is dit mysterieuze bouwwerk op haar mooist. Badend in het zonlicht toont de treasury haar oranjeroze getinte decoraties in volle glorie.

De precieze functie die het gebouw in de tijd van de Nabateeërs had, blijft tot op de dag van vandaag een mysterie. Eén ding is zeker, de Nabateeërs hadden een buitengewoon gevoel voor schoonheid.

Weg van de toeristen

Het klooster

De treasury bevind zich aan het begin van de oude stad. Petra strekt zich verder uit tussen de bergen en heuvels. Voor sommige delen moet je een flinke wandeling ervoor over hebben om er te komen. De beloning is des te groter als bij aankomst blijkt dat je een prachtig bouwwerk of uitzicht bijna voor jou alleen hebt.

De monastery is zo’n gebouw. Het ligt hoog boven het centrum van de oude stad, op een berg met spectaculair uitzicht op de grillige bergruggen en uitgesleten dalen en kloven in de omgeving.

De façade van het gigantische bouwwerk is zo mogelijk nog imposanter dan die van de treasury en geeft je het gevoel een dwerg te zijn. Het mooiste is dat maar een klein deel van de bezoekers de moeite neemt om er te komen, waardoor je in alle rust kunt genieten van de bijzondere sfeer.

Jordanië, Petra, Kameel rijden door PetraSpaar je benen

Een beetje toeristisch maar wel heel leuk om te doen, is om je door de oude straten van Petra te laten dragen door een kameel.

Hoog op de rug van je kameel toren je boven alle andere bezoekers uit. Langzaam op en neer wiegend bekijk je Petra vanuit hetzelfde gezichtspunt als de handelaren die hier in de glorietijd met hun karavanen kwamen.


Dag 3: Vervolg van je reis

Optioneel: Little Petra

Voor Petra kun je gemakkelijk twee of drie dagen uittrekken. In de buurt van Petra kun je ook het kleine zusje “little Petra” bezoeken.

Little Petra ligt ongeveer 10 kilometer van het grote Petra af en was indertijd waarschijnlijk een buitenwijk van de hoofdstad.

Het bestaat dan ook grotendeels uit uit de rotsen gehouwen woonhuizen, eetlokalen en tempels. De huizen zijn op verschillende niveaus uitgehouwen, bijna als moderne appartementen, en met elkaar verbonden door diverse trappetjes in de rotsen. Het is een feestje om de wirwar aan trappen, smalle doorgangen en kamers te verkennen.

Little Petra ontvangt maar een fractie van het aantal bezoekers dat het grote Petra ontvangt. De oorspronkelijke sfeer is hierdoor goed behouden gebleven.
Je kunt Little Petra als optionele excursie bijboeken.

Verder naar volgende bouwsteen

Als je niet voor een verlenging van bouwsteen Petra kiest, dan vervolg je vandaag je reis naar de volgende bouwsteen. Je wordt dan opgehaald voor een rit naar Wadi Rum, één van de mooiste plekken in Jordanië.

 

 • Petra driesterrenhotel in Wadi Musa

  Je verblijft in een driesterrenhotel in het dorp Wadi Musa. Je kunt gebruik maken van de gratis shuttlebussen vanuit het hotel.

  Een uitgebreid ontbijtbuffet is inbegrepen.

  Prijs: € 189,-
  Duur: 3 dagen, 2 nachten
  Inclusief: Ontbijt en privétransfer naar Wadi Rum

  Prijs is per persoon (op basis van 2 personen)

  Hotelkamer in Wadi Rum Entree driesterrenhotel in Petra Jordanië, Dana, Binnenzwembad 

 • Petra driesterrenhotel bij de poort

  Je verblijft in een driesterrenhotel aan de poort van Petra. Je wandelt gemakkelijk ’s ochtends vroeg naar de poort om zo de drukte voor te zijn.

  Prijs: € 192,-
  Duur: 3 dagen, 2 nachten
  Inclusief: Ontbijt en privétransfer naar Wadi Rum

  Prijs is per persoon (op basis van 2 personen)

  Je kamer in Petra Zwembad bij het hotel in Petra 

 • Petra viersterrenhotel in Wadi Musa

  Je slaapt in een goed verzorgd viersterrenhotel op vijf minuten rijafstand van de poort naar de archeologische stad Petra. ’s Ochtends staat je een uitgebreid ontbijtbuffet te wachten.

  Prijs vanaf: € 263,-.
  Duur: 3 dagen, 2 nachten
  Inclusief: Ontbijt en privétransfer naar Wadi Rum

  Prijs is per persoon (op basis van 2 personen) op basis van hoogseizoen.

    

 • Diner bij een familie in Petra

  Je maakt kennis met een lokale familie en krijgt een kijk in het leven in Jordanië. Schuif met het eten aan en geniet van de heerlijke authentieke gerechten. De vrouw des huizes verdient met jou komst een zakcentje, iets wat anders niet mogelijk is.

  Prijs: € 32,-
  Duur: Avondexcursie
  Inclusief: diner en transfers heen en terug

  Prijs is per persoon (op basis van 2 personen)


 • Kookcursus Petra

  Leer tijdens een kookcursus hoe je heerlijke gerechten uit de Jordaanse keuken maakt. In het keuken-restaurant word je geholpen door Jordaanse koks om de gerechten klaar te maken. Vervolgens kun je genieten van zelf klaargemaakte Jordaanse gerechten.

  De recepten krijg je mee naar huis. Leuk om bij thuiskomst te laten zien aan vrienden en/of familie wat je hebt geleerd. Iedereen zal er van genieten!

  Prijs: € 60,-
  Duur: Avondexcursie

  Prijs is per persoon (op basis van 2 personen)

  Het kan zijn dat er anderen deelnemen aan de kookcursus.


 • Petra by night

  Ga voor een magische ervaring en wandel in het donker naar het beroemde Jordanië, Petra, Petra by Night Excursie, Verlicht Treasury Monumentmonument, the Treasury.

  De weg word verlicht door kaarsjes en je gaat luisteren naar Arabische muziek en verhalen.

  Prijs: € 30,-
  Duur: Avondexcursie

  Prijs is per persoon (op basis van 2 personen)


 • Extra nacht in Petra

  Met een extra nacht in Petra heb je twee volle dagen om de archeologische stad te bezoeken. Je hebt dan de tijd om The Monastery te bezoeken, een wandeling te maken naar de High Place of Sacrifice en het meest bekende beeld in Petra, The Treasury, vanaf boven te bewonderen.

  Een extra overnachting brengt ook rust in de reis: je kunt je dag rustig beginnen, je hoeft geen keuzes te maken in wat je wel en niet wilt zien en je kunt plekken bezoeken waar minder toeristen komen.

   Jordanië, Petra, Groepsreis Jordanië Compleet 10 Dagen, Hoog boven Petra Treasury, Bedoeïen Jordanië, Petra, Monastery in Petra

Voeg bouwsteen toe

Misschien vind je deze ook leuk…

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Be the first to review “Petra”