Onze interactieve kaart is niet beschikbaar voor jouw mobiel. Als je een tablet hebt, draai deze dan horizontaal, of bezoek deze website op je computer.
Jordanië, Madaba, Mozaïek Landkaart
Jordanië, Madaba, Jordaanse keukenJordanië, Madaba, Wonderbaarlijk Jordanië, Prachtige Mozaïek

Madaba

Voeg bouwsteen toe

Mozaïeken van Madaba

Madaba is een klein stadje waar je op je gemak kunt wennen aan alle nieuwe indrukken. In het compacte centrum van het stadje vind je oude kerkjes en musea.

Madaba is vooral beroemd vanwege de kunst van het mozaïeken leggen. In één van de kerken vind je zelfs een mozaïek met daarop een voorstelling van een kaart van het Heilige Land. Heel bijzonder als je je realiseert dat deze kaart bijna 1500 jaar oud is.

Culinair Jordanië

In Madaba vind je één vande beste restaurants van Jordanië. Het is hier heerlijk toeven in de schaduw van een boom in één van de binnenhoven. Je proeft de smaken vaan Jordanië op haar best.

Compleet Madaba Vervoer
 • Privéchauffeur naar je hotel
Verblijf
 • Verlenging mogelijk

Duur:

3 dagen, 2 nachten

Prijs:

Vanaf € 99,00 per persoon

Programma in ’t kort

Dag 1: Privéchauffeur van de luchthaven naar je hotel.
Dag 2: Vrije besteding
Dag 3: Vervolg van je reis

 

 

Dag 1: Aankomst

Het rustige alternatief voor Amman

Als je aankomt op de luchthaven van Amman, de hoofdstad van Jordanië, staat een chauffeur je op te wachten om je naar je hotel te brengen. De meeste vluchten komen ’s avonds aan.

Het is maar een klein stukje rijden naar Madaba, een klein stadje dat vlakbij de luchthaven ligt.


Dag 2: Mozaïeken en kerken

De oudste kaart van het Heilige Land

Wie naar Madaba komt mag zeker niet de St. Joriskerk overslaan. Het kerkje stamt uit de Byzantijnse tijd. Qua architectuur maakt de kerk niet veel indruk, maar je komt dan ook voor de vloermozaïeken die in de kerk liggen.

Hier vind je namelijk een landkaart van het Heilige Land, in mozaïek gelegd, compleet met plaatsnamen zoals Jerusalem en Jericho. De kaart stamt uit de 6e eeuw na Christus en is daarmee de oudst bekende kaart van het Heilige Land.

Romeinen in Madaba

Mozaïeken gevelhuisjes in MadabaOok zeer de moeite waard is het compacte archeologisch museum. Je vindt hier de mooiste mozaïeken uit de tijd van de Romeinen en Byzantijnen.

Madaba staat bekend om haar mozaïekkunst en hier zie je echt prachtige voorbeelden. Verrassend zijn de afbeeldingen van trapgevel huisjes – Amsterdamse huisjes in antiek Jordanië?? – Ook zijn er opgravingen te zien van een Romeins badhuis en een Romeinse straat.

Het beste restaurant van Jordanië

Madaba restaurant JeddahEen echte aanrader als je in Madaba bent is het Haret Jdoudna restaurant. Het is even zoeken in de wirwar van straatjes maar gelukkig zijn er borden die je de juiste richting op wijzen. Dit restaurant staat namelijk bekend als één van de beste restaurants in jordanië.

Je kunt een tafeltje uitzoeken in de schaduw onder een boom in één van de binnenhoven. Kies een aantal mezzes uit, kleine gerechtjes, die één voor één naar tafel worden gedragen en geniet van heerlijk verse Jordaanse specialiteiten. Ook vegetariërs kunnen hier uitstekend terecht.

Genieten van Chardonay

Een groot deel van de bevolking in Madaba is Christelijk. In de omgeving van Madaba wordt door Christenen wijn van goede kwaliteit verbouwd.

Het is Moslims niet toegestaan om alcohol te nuttigen. Vandaar dat wijn in de rest van Jordanië schaars verbouwd wordt. Hier in Madaba heb je dan ook de ideale gelegenheid om de Madaba wijnen te proeven.


Dag 3: Vervolg van je reis

Je checkt uit en vervolgt je reis. Een chauffeur komt je ’s ochtend halen om je naar de volgende bestemming te brengen.

 • Madaba tweesterrenhotel

  Je verblijft in een vriendelijk hotel in Madaba, met zwembad. Je wandelt in vijf minuten naar de Sint Joriskerk waar je de beroemde mozaïeken landkaart vindt.

  In het restaurant van het hotel kun je westerse maaltijden bestellen. Er is gratis wifi.

  Prijs: € 99,-
  Duur: 3 dagen, 2 nachten
  Inclusief: Ontbijt, en privétransfer (vanaf de luchthaven naar Madaba)

  Prijs is per persoon (op basis van 2 personen)

  Jordanië, Madaba, Wonderbaarlijk Jordanië, Hotel Jordanië, Madaba, Wonderbaarlijk Jordanië, Hotel zwembad
   
 • Madaba driesterrenhotel

  Je verblijft in een sfeervol hotel met vriendelijk persoon in het centrum van Madaba waarbij de bezienswaardigheden op loopafstand te bezichtigen zijn. ’s Ochtends wordt je ontvangen met een uitgebreid ontbijtbuffet.

  Er is gratis wifi en een bar aanwezig.

  Prijs: € 127,-
  Duur: 3 dagen, 2 nachten
  Inclusief: Ontbijt, en privétransfer (vanaf de luchthaven naar Madaba)

  Prijs is per persoon (op basis van 2 personen)

  Kamer driesterrenhotel Maqaba  Driesterrenhotel madaba ingang 
 • Dagexcursie: Woestijnkastelen vanuit Madaba

  Kies je voor de woestijnkastelen, dan kies je ervoor om de route te volgen van de oude handelsposten uit de vroege Islamitische tijd.

  Geschiedenis van de woestijn

  De woestijnkastelen is een verzamelnaam voor een aantal forten en kastelen die in de zevende en achtste eeuw gebouwd zijn door de Kaliefs van de Omajaden dynastie, die hun basis hadden in Damascus. De kastelen liggen verspreid in de woestijn ten oosten van Amman.

  Sommige dienden als karavanserai, een soort herberg voor karavanen, en andere dienden als vesting. Er zaten ook jachthuizen bij, compleet met luxe badhuis. De kastelen geven een goed beeld van de vroege Islamitische kunst en architectuur.

  Prijs: € 92,-
  Duur: 1 dag
  Inclusief: Privéchauffeur & lunch in Azraq

  Prijs is per persoon (op basis van 2 personen)

   Jordanië, Amman, Dagexcursie Woestijnkastelen, Interieur Desert Castles Qasr Amra, jouw Jordanië reis

Voeg bouwsteen toe

Misschien vind je deze ook leuk…

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Be the first to review “Madaba”