Onze interactieve kaart is niet beschikbaar voor jouw mobiel. Als je een tablet hebt, draai deze dan horizontaal, of bezoek deze website op je computer.
Jordanië, King's Highway
Jordanië, King's Highway, Kruisvaarderskasteel KerakJordanië, King's Highway naar Wadi MujibJordanië, King's Highway, Onderweg

King’s Highway

Voeg bouwsteen toe

De route naar Petra

De King’s Highway is de oudste en veruit de mooiste route die je richting Petra kunt nemen. Met stops onderweg leg je de route in een dag af. Hiermee is het een interessant alternatief voor de saaie Desert Highway (4 uur).

De King’s Highway kronkelt door de bergen langs kloven, dorpen en kastelen. Geniet van het overweldigende uitzicht op de Wadi Mujib kloof en maak een stop bij het kruisvaarderskasteel Kerak.

Het kasteel ligt bovenop een steile heuvelrug en biedt een strategisch zicht op de valleien rondom. Het zijn vooral de ondergrondse gewelven die heel goed bewaard zijn gebleven. Met een zaklamp kun je ze verkennen.

Deze bouwsteen start in Amman of Madaba en eindigt in Dana of Petra. Je kunt natuurlijk ook van zuid naar noord reizen.

Compleet Kings Highway Vervoer
  • Keuze uit eindbestemming Dana of Petra
  • Wanneer er geen Dana of Petra wordt gekozen, geven we hierover advies

Duur:

1 dag

Prijs:

Vanaf € 109,00 per persoon

Programma in ’t kort
Dag 1: Start in Amman of Madaba. Met je privéchauffeur rijd je via Mount Nebo, Wadi Mujib en Kerak naar het zuiden. Eindbestemming is Dana of Petra.

Op weg naar het zuiden

King’s Highway (Koningsweg)Jongen geiten herders langs Kings high way

Wie ervoor kiest om via de King’s Highway richting Petra te reizen, kiest niet alleen voor de mooiste route, maar ook voor de oudste route.

De King’s Highway werd al genoemd in het eerste testament. De route verbond Egypte met Syrië. Door de geschiedenis heen hebben vele koninkrijken gestreden om controle over deze doorgangsweg die van strategisch en economisch belang was.

Tekenen hiervan zie je nu nog aan de kastelen die de kruisvaarders langs deze route bouwden. Het beste voorbeeld hiervan, Kerak, mag je niet overslaan. Ook het bijbelse Mount Nebo sla je niet over.

Mount Nebo

Je start de dag in Amman of Madaba. Het is maar een klein stukje rijden naar de eerste interessante stop op de route: Mount Nebo. Bijbelse geschiedenis komt hier tot leven.

Op Mount Nebo treed je in de voetsporen van Mozes, die hier voor het eerst uitkeek op het beloofde land. Bij helder weer kun je de Israëlische steden Jericho en, als je mazzel hebt, zelfs Jerusalem zien liggen.

Op de berg werd in de vierde eeuw een kerk gebouwd ter nagedachte aan Mozes. In de loop der eeuwen werd de kerk uitgebreid en aangepast. Wanneer er geen archeologische werkzaamheden plaats vinden kun je in de kerk mozaïeken zien die van de kwaliteit zijn van de Madaba school.

Wadi Mujib

Je vervolgt je weg over de King’s Highway naar het zuiden. De weg kronkelt over bergruggen, langs diepe kloven en dalen die zijn uitgesleten door het weinige water dat zich een weg baant naar de Dode Zee.

Bij de Grand Canyon van Jordanië, Wadi Mujib, maak je een stop om van het indrukwekkende uitzicht te genieten. Aan de rand van deze immense kloof laat je alle indrukken op je inwerken. Geniet van de stilte en leegte die alleen wordt onderbroken door het geluid van de wind die hier vrij spel heeft.

Jordanië, King's Highway, Wadi Mujib, Geiten zoeken eten in de droogte Jordanië, King's Highway, Kruisvaarderskasteel Kerak

Kerak

De volgende stop maak je in het stadje Kerak. Het stadje ligt rond een steile heuvel. Van onderaf valt het nauwelijks op, maar bovenop de heuvel ligt één van de grootste en best bewaard gebleven kruisvaarderskastelen.

Vanwege de goed bewaard gebleven onderaardse gangen is dit één van de leukste kastelen in de regio om te verkennen. Gewapend met een zaklamp ga je op onderzoek in het ondergrondse doolhof.

Je kunt de hulp vragen van een lokale gids die duiding geeft aan de bestemming van de oude gewelven, maar het is net zo leuk om zelf op ontdekkingsreis te gaan.

Geschiedenis van Kerak

Kruisvaarders kasteel in Kerak

Het kasteel werd gebouwd in de 12e eeuw door de kruisvaarders die op dat moment een sterke positie hadden in Jerusalem en omgeving.

Na een belegering die een jaar duurde, werden de kruisvaarders verdreven door Saladin, de Arabische tegenpool van de kruisvaarders.

Later werd het kasteel verder uitgebouwd door de Mameluks.Tot in de twintigste eeuw bleef Kerak een strategische rol vervullen voor de dominante partijen in de regio.

Bij Kerak kun je lunchen voordat je weer verder rijdt. Tegenover het kasteel bevind zich een restaurant met een goed buffet.

Verder naar het zuiden

Je rijdt verder de bergen door naar het zuiden. Langzaamaan begint de weg te klimmen naar een hoog gelegen plateau. Een eindje van de weg af, kun je kasteel Shobak zien liggen. Je eindigt de dag in het schitterende nationale park Dana, of in het verder gelegen Petra.

Deze bouwsteen duurt een dag. Je kunt de bouwsteen starten in Amman of Madaba en eindigen in Dana of Petra.

Het is ook mogelijk om via de Desert Highway naar Petra te reizen. Als je deze bouwsteen niet selecteert nemen we snellere route naar Petra via de Desert Highway voor je op in het reisvoorstel.

 

  • King’s Highway

    Tijdens deze bouwsteen zijn er geen overnachtingen. Je rijd via King’s Highway naar Dana waar je zult overnachten.

    Jordanië, King's Highway
  • King’s Highway

    Tijdens deze bouwsteen zijn er geen overnachtingen. Je rijd via de King’s Highway naar Petra waar je zult overnachten.

Voeg bouwsteen toe

Misschien vind je deze ook leuk…

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Be the first to review “King’s Highway”