Onze interactieve kaart is niet beschikbaar voor jouw mobiel. Als je een tablet hebt, draai deze dan horizontaal, of bezoek deze website op je computer.
dobberen-in-de-dode-zee-www.jouwjordaniereis.nl
Jordanië, Dode Zee, Dobberen in de Dode ZeeJordanië, Dode Zee, Wandelen in Wadi Mujib

Dode Zee Mujib

Voeg bouwsteen toe

Relaxen aan de Dode Zee

Op een plateau van sediment dat door de eeuwen heen is aangevoerd vanuit Wadi Mujib, een diepe kloof in het westen van Jordanië, staan stenen chalets met uitzicht over de Dode Zee. Een klein wandelingetje naar beneden en je kunt je tenen in het zoute water steken.

In de okerkleurige bergen die de Dode Zee omsluiten, kun je een avontuurlijke tocht maken door de kloof Wadi Mujib. Je legt de tocht deels wandelend af en deels wadend door het water van de Arnon rivier die de kloof heeft uitgesleten.

 

Compleet Dode Zee Vervoer
 • Privévervoer naar de dode zee
 • Privévervoer naar de volgende bouwsteen
Verblijf
 • Verlenging mogelijk

Duur:

2 dagen, 1 nacht

Prijs:

Vanaf € 252,00 per persoon

Programma in ’t kort

Dag 1: Vanuit Amman of Madaba word je naar de chalets of het luxe hotel gebracht wat aan de Dode Zee ligt. ’s Avonds is diner inbegrepen.

Dag 2: Na het ontbijt vertrek je naar Dana of Petra. Als je wilt wandelen in de kloof van Wadi Mujib geef dan bij het selecteren van de bouwsteen aan dat je de excursie erbij wilt.

Het is ook mogelijk om deze bouwsteen om te draaien. Je start dan in Wadi Rum of Aqaba en eindigt de volgende dag in Madaba of Amman.

Dag 1: Dobberen in de Dode Zee

Op weg naar de Dode Zee

Je start deze bouwsteen vanuit Amman (of een andere plaats). Een chauffeur brengt je over de Dead Sea road naar de plek waar de kloof Wadi Mujib in de Dode Zee uitmondt.

De weg volgt Wadi Araba: een mooie, verstilde woestijnvallei. Je komt tegen het einde van de middag aan op de plek waar je zult overnachten.

Vrolijk dobberen

Jordanië, Dode Zee, Dobberen in de Dode ZeeDoor de enorme concentratie van zout, voelt het water van de Dode Zee dik en verrassend zacht aan. Voorzichtig waadt je het water in totdat het diep genoeg is om een stukje te zwemmen. Hoewel, zwemmen is er niet echt bij; je kunt het beter dobberen noemen.

Het is een vreemde, vrolijke gewaarwording om op het zware water van de Dode Zee te drijven. Blijf echter niet te lang in het water liggen, want door al dat zout kan je huid snel uitdrogen.

In je hangmatje aan de Dode Zee

Je verblijft in je eigen chalet met magnifiek uitzicht over de Dode Zee. Hier geen televisie of room service; echte ontspanning daalt over je neer als je voor je deur onder de sterren in je hangmat ligt.

Goh, dat is zout

Met een zoutgraad van bijna 35 % is de Dode Zee ongeveer tien keer zouter dan onze Noordzee.

Zelfs als je het water heel voorzichtig proeft met je vinger doet het Dode Zee water pijn op je tong. Op de kiezels en stenen die aan de oever liggen, zit een gladde, kwetsbare laag wit zout vastgekoekt.

Het water en de modder dat op de bodem ligt, schijnen een helende werking te hebben op allerlei huidaandoeningen, zoals acné en huidschimmels. Het is niet moeilijk voor te stellen dat bacteriën en schimmels in dit zoute water geen schijn van kans hebben.

Je kunt zelf wat van de mineraalrijke modder van de bodem afscheppen en als masker voor je huid gebruiken of je kunt de receptie van de chalets naar Dode Zee modder vragen. Wanneer je de modder er weer afspoelt, voelt je huid zacht en schoon aan.


Wandelen-in-Wadi-Mujib-Jordanië-Dode-Zee-www.jouwjordaniereis.nlDag 2: Waterwandeling

Optioneel: wandelen in de Mujib kloof*

Na je ontbijt kun je in de Mujib siq (kloof) spectaculair wandelen. Je kunt zelfstandig een wandeling door de siq maken naar een waterval. In de schaduw van de kloof is het prettig wandelen.

Je volgt de rivier stroomopwaarts totdat je bij de waterval komt. Verdwalen is niet mogelijk. Als er veel regenwater is gevallen zijn er stukjes waarbij je door het water loopt.

Het kan zijn dat er poeltjes zijn waar je doorzwemt (lekker verfrissend) maar de tocht wordt niet echt moeilijk.

Nadat je bij de waterval bent aangekomen, wandel je dezelfde weg weer terug. Al met al duurt het ongeveer drie uur. Het entreegeld is inclusief bij de excursie.

Op naar het noorden

Je kunt aan ons aangeven of je wilt wandelen in de kloof. Dan zorgen we ervoor dat je na de lunch wordt opgehaald.

Als je niet wilt wandelen dan regelen we dat je chauffeur je na het ontbijt komt halen. Je rijdt langs de Dode Zee verder naar de volgende bestemming in je reis.

Je kunt deze bouwsteen eindigen in Madaba of Amman.

 *vanaf 18 jaar!

 • Dode Zee Mujib

  Je verblijft in je eigen chalet met magnifiek uitzicht over de Dode Zee. Hier geen televisie of room service; echte ontspanning daalt over je neer als je voor je deur onder de sterren in je hangmat ligt. Ieder chalet heeft een tweepersoonsbed of twee losse bedden, een koelkast én, heel prettig, airconditioning. Toiletten en warme douches bevinden zich in een apart huisje.

  Er is ook een restaurant. We reserveren een avondmaaltijd voor je.

  Prijs: € 252,-
  Duur: 2 dagen, 1 nacht
  Inclusief: Diner, ontbijt, privétransfer (vanuit Amman of Aqaba naar de Dode Zee en door naar Petra)

  Prijs is per persoon (op basis van 2 personen)

  Jordanië, Dode Zee, Groepsreis Jordanië Compleet 10 Dagen, Chalet Relaxen Dode Zee Jordanië, Dode Zee, Wonderbaarlijk Jordanië, Zwemmen in Dode Zee
 • Dode Zee Luxe hotel

  Je verblijft in een luxe hotel aan de Dode Zee. Je kunt ervaren hoe het is om in de Dode Zee te dobberen of zwemmen in het mooie buiten- of binnenzwembad. Het hotel beschikt over alle moderne faciliteiten zoals wifi, televisie op de kamer, sauna, wellnesscentrum en een fitnesscentrum. Elke kamer heeft uitzicht over de Dode Zee of de prachtige tuinen.

  We reserveren een goede avondmaaltijd voor je in het buffetrestaurant. Er is voor de liefhebbers ook een á la carte restaurant (exclusief).

  Prijs: € 287,-
  Duur: 2 dagen, 1 nacht
  Inclusief: Diner, ontbijt en inclusief privéchauffeur van de Dode Zee naar volgende bouwsteen.

  Prijs is per persoon (op basis van 2 personen)

    Jordanië, Dode Zee, Wonderbaarlijk Jordanië, Zwemmen in Dode Zee
 • Wandeling door de Mujib Siq (kloof)

  Wandelen in de Mujib kloof is erg spectaculair. In de schaduw van de rotswanden is het lekker koel.

  Je volgt de rivier stroomopwaarts totdat je bij de waterval aankomt. De route is alleen rechtdoor door de kloof. Hierdoor is verdwalen echt niet mogelijk! Als het veel geregend heeft kan het zijn dat je stukken door het water loopt. Op sommige plekken zwem je door verfrissende poeltjes maar de route is goed begaanbaar.

  Als je de waterval hebt bewonderd aan het einde van de kloof wandel je dezelfde weg terug naar je chalet. De gehele wandeling duurt ongeveer twee á drie uur.

  Bij aankomst bij je chalet reserveren we een stevige lunch in het restaurant. Hierna word je opgehaald voor het vervolg van je reis.Duur: drie á vier uur

  Prijs is per persoon (op basis van 2 personen)

  Let op: de wandeling door de kloof is vanaf 18 jaar.

   

Voeg bouwsteen toe

Misschien vind je deze ook leuk…

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Be the first to review “Dode Zee Mujib”