Onze interactieve kaart is niet beschikbaar voor jouw mobiel. Als je een tablet hebt, draai deze dan horizontaal, of bezoek deze website op je computer.
Jordanië, Dana, Uitzicht tijden de wandeling in Dana
Jordanië, Dana, Ezel in de straten van DanaJordanië, Dana, Lokale bevolking in DanaJordanië, Dana, National parkJordanië, Dana, Houtvuurtje tijdens wandeling in Dana

Dana

Voeg bouwsteen toe

Overdonderend Dana

In het nationale park Dana vind je overweldigend mooie natuur met een enorme diversiteit. Je kunt prachtig wandelen in Dana en omgeving. Komend van de King’s Highway vanuit Amman of Madaba, vormt Dana een schitterend sluitstuk aan een dag vol indrukken.

Je slaapt op een plateau omringd door steile bergruggen, met een overdonderend uitzicht over grillige rotsformaties die zich uitstrekken in de vallei beneden je. Bedoeïenen wisten deze plek ook te waarderen, mede vanwege de goede graasmogelijkheden voor de geiten. Je kunt kiezen tussen verblijf in een tent of in het rustieke dorp.

Compleet Dana Verblijf
 • Inclusief ontbijt, lunch, diner en een privéchauffeur naar Petra
 • Verlenging mogelijk
 • Wandelen in Dana

Duur
2 dagen, 1 nacht

Prijs
Vanaf € 169,00 per persoon

Programma in ’t kort
Dag 1: Aankomst in Dana, diner
Dag 2: Vrije ochtend in het natuurgebied, eventueel wandelen in Dana; na de lunch vertrek naar volgende bouwsteen.

Optioneel:

 • Wandelen van Dana naar Petra
 • Verschillende wandelroutes met bedoeïenengids op verschillende niveau’s
 • Wandelen in Dana Nature Reserve naar een ecolodge

Vraag naar de verschillende mogelijkheden voor wandelen in Dana in je offerteaanvraag of bel ons gerust voor meer informatie.

 

Jordanië, Dana, Uitzicht op het dorp

Dag 1: Aankomst

Guesthouse of tent?

Jordanië, Dana, Guesthouse van kleisteen in dorp

Je kunt kiezen of je in het natuurpark op een plateau in een tent slaapt, met een fenomenaal uitzicht op de vallei onder je, of dat je in het middeleeuwse dorp Dana in een guesthouse verblijft. Het dorp Dana en het tentenkamp liggen niet op dezelfde plek.

Het dorp Dana

In het dorpje Dana stap je terug in de tijd naar de middeleeuwen. Huisjes gemaakt van kleisteen domineren. Door de smalle straatjes lopen ezeltjes en kippen. Je verblijft in een vriendelijk guesthouse met goede keuken. ’s Avonds kun je met een kopje thee op het dakterras genieten van de ondergaande zon.

Tent in het natuurpark

bedoeïenen kamp in Jordanië Ga je voor het nomadenleven kies dan voor verblijf in het natuurpark in een tent. Het kampeerterrein biedt werk aan Bedoeïenen uit het gebied, die het tentenkamp beheren. De tenten zijn van prima kwaliteit. Je slaapt op een matras; ook lakens, dekens en een hoofdkussen worden verzorgd. Toiletten en douches bevinden zich in aparte gebouwen, vergelijkbaar met wat je gewend bent van de camping in Frankrijk. ’s Ochtends wordt er een uitgebreid ontbijtbuffet geserveerd. Het tentenkamp is geopend van 15 maart t/m 31 oktober. Reis je buiten deze periode dan kun je terecht in het guesthouse in Dana.


Dag 2: Spectaculair wandelen

Voor de reiziger die niet veel tijd heeft, kan een ochtend in Dana al een heel goede indruk geven. Heb je meer tijd en hou je van wandelen dan raden we je aan om twee nachten te blijven zodat je een volle dag in het nationale park te besteden hebt.

Enkel het ruisen van de wind

Er zijn routes uitgezet die je zelfstandig kunt lopen en er zijn routes waarbij een gids vereist is die de weg kent. Ook voor de onervaren wandelaar zijn er wandelingen uitgezet die niet zwaar zijn maar waarbij je wel kunt genieten van de fenomenale schoonheid van Dana. Vanuit het tentenkamp start een cirkelwandelroute van ongeveer vier kilometer. Je kunt deze route in ongeveer anderhalf uur wandelen.

Wandelen met een Bedoeïenen gids

Vanuit het dorp Dana kun je ook prachtige wandelingen maken met een gids. Halverwege de wandeling neem je een rustpauze. Je gids start een houtvuurtje waarop een keteltje water wordt opgezet voor een kop thee. Ondertussen smikkel je van je lunchpakket.

Jordanië, Dana, Avontuurlijke Fietsreis, Nationale Park Jordanië, Dana, Uitzicht tijden de wandeling in Dana Jordanië, Dana, Nationale Park Uitzicht

Little Petra

’s Middags vertrek je weer. Een chauffeur brengt je naar Petra. Voordat je de beroemde roze stad bezoekt, passeer je het kleine zusje Little Petra. Het ligt ongeveer 10 kilometer van het grote Petra af en was indertijd waarschijnlijk een buitenwijk van de hoofdstad.

Het bestaat grotendeels uit uit de rotsen gehouwen woonhuizen, eetlokalen en tempels. De huizen zijn op verschillende niveaus uitgehouwen, bijna als moderne appartementen, en met elkaar verbonden door diverse trappetjes in de rotsen. Het is een feestje om de wirwar aan trappen, smalle doorgangen en kamers te verkennen.

Little Petra ontvangt maar een fractie van het aantal bezoekers dat het grote Petra ontvangt. De oorspronkelijke sfeer is hierdoor goed behouden gebleven. Je hoeft geen toegangsgeld te betalen voor Little Petra.

Jordanië, Ma'an, Little Petra Temple  Jordanië, Ma'an, Little Petra  

Aan het einde van de middag brengt je chauffeur je naar het hotel in Petra.

 • Dana guesthouse – Your Planet variant

  Je slaapt in het authentieke, Ottomaanse dorp Dana in een guesthouse. De kamers zijn gemaakt in oude woningen. De inrichting is eenvoudig maar super sfeervol. Je hebt een eigen badkamer met douche en toilet. Het warme water voor de douche komt uit zonneboilers. Omdat het dorp in de bergen ligt kan het ’s nachts afkoelen tot rond het vriespunt. De kamers hebben geen verwarming maar er zijn voldoende dikke dekens zodat je het lekker warm hebt in bed.

  Prijs: € 169,-
  Duur: 2 dagen, 1 nacht
  Inclusief: Diner, ontbijt, lunch en privéchauffeur naar Petra

  Prijs is per persoon (op basis van 2 personen)

  Jordanië, Dana, Binnenplaats Dana Hotel Jordanië, Dana, Dana Hotel Jordanië, Dana, Tweepersoonskamer in Dana Hotel Jordanië, Dana, Driepersoonskamer in Dana Hotel
 • Dana Guesthouse

  Je slaapt in een mooi guesthouse met een rustgevende en vriendelijke sfeer. Het guesthouse heeft gedeelde badkamers. Je kunt genieten van een goede keuken en ontspannen met een kop thee of koffie op het dakterras. Je hebt een prachtig uitzicht over de vallei.

  Prijs: € 209,-
  Duur: 2 dagen, 1 nacht
  Inclusief: Diner, ontbijt, lunch en privéchauffeur naar Petra

  Prijs is per persoon (op basis van 2 personen)

  Jordanië, Dana, Slaapzaal in guesthouse Dana Jordanië, Dana, Openhaard in Guesthouse in Dana Jordanië, Dana, Zitje met prachtig uitzicht
 • Dana Tentenkamp

  Je verblijft in een goed tentenkamp met een waanzinnig uitzicht over de vallei. Je slaapt in een eigen tent en er bevinden zich aparte gebouwen voor douche en toilet. ’s Ochtends word er een uitgebreid ontbijtbuffet geserveerd.

  Prijs: € 199,-
  Duur: 2 dagen, 1 nacht
  Inclusief: Diner, ontbijt, lunch en privéchauffeur naar Petra

  Prijs is per persoon (op basis van 2 personen)
  Upgrade naar deluxe tent – op aanvraag

  Jordanië,, Dana, Tentenkamp Dana Jordanië, Dana, Uitzicht tenten kamp in Dana Jordanië, Dana, Eet gelegenheid tentenkamp
 • Wandelen in Dana

  Wandel samen met je bedoeïenengids door het prachtige natuurgebied van Dana. De gids is opgegroeid in het gebied en weet de mooiste routes. Je gids vertelt je over het bedoeïenenleven in Dana. Als het tij dis voor een pauze maakt hij een kampvuurtje om een kopje verse bedoeïenenthee voor je klaar te maken.

  De wandelingen zijn geschikt voor verschillende wandelniveau’s.

  Prijs: € 50,-
  Duur: 3 – 4 uur
  Prijs is per persoon (op basis van 2 personen)

  Jordanië, Dana, Nationale Park, Wadi Ghuweir kloof wandeling Jordanië, Dana, Wadi Ghuweir kloof, Rustpauze Jordanië, Dana, Nationale Park, Wadi Ghuweir wandeling Jordanië, Dana, Wadi Ghuweir, Stroom afwaarts wandelen

  Jordanië, Dana, Nationale Park, Wadi Ghuweir, Thee maken Jordanië, Dana, Nationale Park, Wadi Ghuweir wandeling met gids, Rotsformaties

  Jordanië, Dana, Nationale Park, Wadi Ghuweir Jordanië, Dana, Nationale Park, Wadi Ghuweir, Stromend water

 • Extra nacht in Dana

  Ben je een natuurliefhebber en vind je het heerlijk om in alle rust en stilte te genieten van een prachtige omgeving? Dan is een extra overnachting in het natuurgebied van Dana echt een aanrader!

  Een extra overnachting geeft rust tijdens je reis: je kunt je dag rustig beginnen, een wandeling maken door het natuurgebied en genieten van de stilte en puurheid van de omgeving. Maak een praatje met de lokale bedoeïenen; ze laten je graag kennis maken met hun leven!

Voeg bouwsteen toe

Misschien vind je deze ook leuk…

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Be the first to review “Dana”