Onze interactieve kaart is niet beschikbaar voor jouw mobiel. Als je een tablet hebt, draai deze dan horizontaal, of bezoek deze website op je computer.
Jordanië, Amman, Stad van Amman
Jordanië, Amman, Amman in de avondJordanië, Amman, Heuvel van de CitadelRoman theater Amman by Your Planet

Amman

0

Voeg bouwsteen toe

Oud en modern

Amman is grotendeels een moderne stad, opgetrokken uit wit natuursteen. De hoofdstad van Jordanië staat bekend als een tolerante stad met een grote diversiteit aan culturen.

In het oude centrum is het een drukte van belang; smalle straatjes met goed gevulde winkels, koffiehuizen en straatverkopers.

Op de heuvel boven de oude stad bevinden zich ruïnes uit de Romeinse tijd, toen Amman nog Philadelphia heette. In het grote Romeinse theater dat tegen de heuvel is aangebouwd, kun je de perfecte akoestiek ervaren die de Romeinse bouwmeesters wisten te bereiken.

Het welgestelde, moderne deel van de stad bevindt zich ten westen van de oude stad. In nieuwe residentiële en commerciële wijken, waar welgestelde Ammani’s leven, speelt zich het moderne leven van Amman af. In dit deel van de stad moet je zijn voor moderne winkelcentra, hippe restaurants, koffiehuizen en clubs.

Compleet Amman Vervoer
 • Privévervoer van luchthaven naar hotel
Verblijf
 • Verlenging mogelijk

Duur:

3 dagen, 2 nachten

Prijs:

Vanaf € 140,00 per persoon

Programma in ’t kort

Dag 1: Privéchauffeur van het busstation of de luchthaven naar je hotel. Vrije besteding.
Dag 2: Vrije besteding of optionele excursie
Dag 3: Vervolg naar volgende bouwsteen

Je kunt deze bouwsteen verlengen met één of meerdere nachten. Je kunt Amman als standplaats gebruiken om het noorden en oosten van Jordanië en de Dode Zee te verkennen.

 

Dag 1: Aankomst

Amman – to do or not to do?

Je kunt je reis starten met Amman, maar dit hoeft niet persé. Het is ook mogelijk om Amman in zijn geheel over te slaan als je niet zo van grote steden houdt.

Kies dan voor bouwsteen Madaba als het startpunt voor je reis. Wie echter iets wil opsnuiven van het moderne Midden-Oosten, moet voor bouwsteen Amman kiezen.

Avond fruitstal in AmmanStandplaats Amman

De stad is de afgelopen decennia bijna uit z’n voegen gegroeid.

Na grote aantallen Palestijnse vluchtelingen, vormt Amman nu ook een thuis voor veel Irakezen.

Met zo veel verschillende bevolkingsgroepen zou je misschien verwachten dat er veel onvrede is.

Maar niets is minder waar; Amman is één van de meest tolerante steden in het Midden-Oosten en daarmee ook een prettige basis voor reizigers om meer van de omgeving te zien.

Aankomst

Wanneer je Amman kiest als start voor je reis, word je opgewacht door een chauffeur bij de luchthaven en naar je hotel gebracht.

Kies je voor Amman aan het einde van je reis, dan kom je in veel gevallen aan met een bus vanuit het zuiden. Op de dag van vertrek word je dan door een privéchauffeur naar de luchthaven gebracht.


Café jordanDag 2: Excursies; een leuke toevoeging

Vandaag heb je de hele dag vrij te besteden in Amman. Je kunt vandaag ook excursies plannen. Onder het tabblad ‘Hotels en excursies’ kun je onderaan lezen wat er mogelijk is en bij het toevoegen van de bouwsteen aan jouw reisschema kun je de excursies aanvinken.

De oude stad

Dat Amman een lange geschiedenis heeft, valt niet te ontkennen wanneer je rondloopt op de Heuvel van de Citadel (Jabal al-Qala’a).

Het best bewaard gebleven is het Paleis, uit de tijd van de Umayaden dynastie, het vroeg-Islamitische koninkrijk dat zetelde in Damascus, Syrië.

Je kunt nog verder terug in de tijd en restanten uit de Byzantijnse en Romeinse tijd bekijken. Wanneer de zon begint te zakken en het licht een warme gloed krijgt, heb je vanaf de citadel een mooi uitzicht over Amman. Het centrum ligt als een deken uitgespreid over de heuvels.

Dag 3: Vertrek of verlenging

Vandaag check je uit en vervolg je je reis door Jordanië. Wil je nog meer van Amman ontdekken of een dag vrij te besteden hebben naast je dagexcursie? Kies dan voor een extra overnachting.

 • Amman driesterrenhotel

  Je verblijft in een sfeervol driesterrenhotel in een rustige wijk van de stad. Het is ongeveer 20 minuten lopen naar de oude stad, waar je het antieke Romeinse amfitheater vindt. Met de taxi doe je er ongeveer vijf minuten over. Een ritje kost meestal zo’n 1 á 2 Jordaanse Dinar.

  Ontbijt wordt geserveerd in het sfeervolle restaurant in Moorse stijl. Je kunt hier ’s avonds ook gebruik maken van een smakelijk buffet.

  Prijs: € 140,-
  Duur: 3 dagen, 2 nachten
  Inclusief: Ontbijt en privéchauffeur van of naar de luchthaven van Amman

  Prijs is per persoon (op basis van 2 personen)

  Jordanië, Amman, Toledo Driesterrenhotel in Amman Jordanië, Amman, Toledo Driesterrenhotel, Sausen opscheppen bij het avond eten Jordanië, Amman, Badkamer Toledo Driesterrenhotel Jordanië, Amman, Kamer Toledo Driesterrenhotel
 • Modern driesterrenhotel in het centrum

  Je verblijft in een modern driesterrenhotel in het oude drukke centrum van Amman. Tegenover het hotel vind je een restaurant met de beste falafel van Jordanië en op loopafstand vind je het Romeins theater, verschillende musea en marktjes. ’s Avonds kun je het uitgaansleven op Rainbowstreet, een van de hipste straten van Amman, ontdekken.

  Prijs: € 157,-
  Duur: 3 dagen, 2 nachten
  Inclusief: Ontbijt en privéchauffeur van of naar de luchthaven van Amman

  Prijs is per persoon (op basis van 2 personen)

  Hotelkamer in Amman, Jordanië Hotel in Amman, Jordanië 
 • Dagexcursie: Woestijnkastelen

  Kies je voor de woestijnkastelen, dan kies je ervoor om de route te volgen van de oude handelsposten uit de vroege islamitische tijd.

  Geschiedenis van de woestijn

  De woestijnkastelen is een verzamelnaam voor een aantal forten en kastelen die in de zevende en achtste eeuw gebouwd zijn door de Kaliefs van de Omajaden dynastie, die hun basis hadden in Damascus. De kastelen liggen verspreid in de woestijn ten oosten van Amman.

  Sommige dienden als karavanserai, een soort herberg voor karavanen, en andere dienden als vesting. Er zaten ook jachthuizen bij, compleet met luxe badhuis. De kastelen geven een goed beeld van de vroege Islamitische kunst en architectuur.

  Prijs: € 92,-
  Duur: 1 dag
  Inclusief: Privéchauffeur & lunch in Azraq

  Prijs is per persoon (op basis van 2 personen)

   Jordanië, Amman, Wonderbaarlijk Jordanië, Desert Castles Qasr Amra, jouw Jordanië reis

 • Dagexcursie: Jerash en Ajloon

  Met een privéchauffeur verlaat je de drukte van de stad en maak je een excursie naar Jerash en Ajloon. Jerash, in de Bijbel bekend als Gerasa, was één van de steden die behoorden tot de Decapolis. De Decapolis was een bondgenootschap van stadstaten in de klassieke oudheid, die met elkaar waren verbonden doordat het centra waren van Grieks-Romeinse cultuur, in een overwegend Semitisch gebied.

  Spectaculair Jerash

  Als je denkt dat je in Europa al heel wat Romeinse ruïnes hebt gezien, onderschat dan toch Jerash niet. De schaal en kwaliteit van de opgravingen zijn niet te vergelijken met de vaak schamele overblijfselen in Europa. Ter plaatse kun je voor ongeveer 20 JD je laten rondleiden door een lokale gids. Entreegeld voor de opgravingen betaal je ter plaatse (8 JD per persoon) of met je Jordan Pass.

  Voordat je doorrijdt naar Ajloon, kun je in Jerash een restaurant opzoeken voor de lunch.

  Kasteel tussen de bossen

  Ajloon is een kasteel dat, net als Kerak (gelegen aan de King’s Highway), uit de tijd van de kruistochten stamt. Toch is Ajloon heel anders dan Kerak. Dit kasteel werd namelijk gebouwd door de tegenstanders van de kruisridders. Eén van Saladin’s generaals bouwde Ajloon om de nabijgelegen ijzermijnen te beschermen tegen de kruisvaarders. De omliggende heuvels, begroeid met pijn- en olijfbomen en geven een compleet ander beeld van Jordanië dan de woestijngebieden in het zuiden en oosten van het land. Entreegeld voor het kasteel betaal je ter plaatse (2 JD per persoon) of betaal je met je Jordan Pass.

  Aan het einde van de middag keer je weer terug naar Amman met je chauffeur.

  Prijs: € 88,-
  Duur: 1 dag
  Inclusief: Privéchauffeur

  Prijs is per persoon (op basis van 2 personen)

  Jordanië, Amman, Romeinse Straten van Jerash in Amman Jordanië, Amman, Romeins Theater Jerash in Amman Jordanië, Amman, Poort van Jerash in Amman

Voeg bouwsteen toe

Misschien vind je deze ook leuk…

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Be the first to review “Amman”