Prachtige rondreis door Jordanië met privéchauffeurs

Reisperiode: 25 oktober t/m 6 november 2019 
Jouw Jordanië reizigers: Bart en Anja 
Individuele rondreis: bouwstenen Madaba, Wadi Mujib, Dana, Petra, Wadi Rum & Aqaba 
Reisduur: 13 dagen


Een onvergetelijke rondreis langs het unieke landschap van Jordanië. Van de prachtige Wadi Rum woestijn tot aan de magische schatkamer van Petra, dit land heeft het allemaal. Mede door de goede organisatie, zelf samenstellen van bouwstenen en reizen met privéchauffeurs was de reis meer dan geslaagd.

Man op paard in woestijn

Prachtige rondreis door Jordanië met privéchauffeurs

We hebben enorm van de reis genoten. Met name de formule met privéchauffeurs was een echte meerwaarde. Onze complimenten voor de organisatie, alles is geheel vlekkeloos verlopen. De chauffeurs waren er ofwel vroeger ofwel stipt op tijd.

Het eerste hoogtepunt: Wadi Mujib

De omgeving van deze rivier was ontroerend mooi en nog best een uitdaging voor zestig plussers af en toe. We hadden geluk, voorgaande dagen was Wadi Mujib gesloten door de vele regenval maar wij konden gelukkig naar binnen. Er was op sommige plekken nog veel water aanwezig waardoor we zelfs een paar keer kopje ondergegaan, gelukkig was het water lauw. Daarna doorgereden naar het hotel aan de Rode zee waar we vervolgens heerlijk konden drijven, een leuke ervaring.

De indrukwekkende omgeving tussen Karak en Dana

De volgende dag vertrokken we naar Dana, met een tussenstop in Karak. Het bezoek aan het kasteel was zeker de moeite waard, zeer groot en indrukwekkend. De omgeving van Dana is bijzonder mooi. De zes uur durende wandeling was absoluut de moeite waard. De gids was een leuke man en kon ons veel vertellen.

Bekende highlights en verborgen parels van Petra

We verbleven drie nachten in een goed hotel in de buurt van Petra. De eerste dag hebben we 22 kilometer gewandeld. Absoluut niet te missen is de wandeling naar het beste uitzicht op de Treasury en uiteraard naar het klooster. De tweede dag raden we de wandeling naar The High Place of Sacrifice aan. Hier vind je echt dé verborgen pareltjes waar nog weinig toeristen komen. Petra is absoluut schitterend, ook het museum is de moeite waard!

Woestijn, zonsondergang en unieke overnachtingsplek

Wadi Rum was alweer een ongelofelijke belevenis. Zeer goed ontvangen door de gids, die ons kwam ophalen met chauffeur in een open Jeep. De hele dag door de woestijn gereden en geklommen naar mooie uitzichtpunten, met als absolute hoogtepunt de zonsondergang. Wonderbaarlijk. De overnachting vond plaats in een tentenkamp midden in de woestijn. Het tentenkamp was precies wat je kon verwachten. Enige minpunt waren de douches en toilet, maar wat wil je midden in de woestijn. Het gebrek aan comfort werd ruimschoots gecompenseerd door de vriendelijkheid van de bedoeïen.

Heerlijk relaxen aan de Dode zee

Na alle hectische dagen was het tijd voor een paar dagen ontspannen aan de Dode zee. Het hotel lag op een heerlijke rustige plek met een aangenaam zwembad. Ook de kamers waren prima in orde. Een absolute must is een tocht met de glazen boot!

Een onvergetelijke reis

Wat ons enorm is meegevallen is de openheid en tolerantie van de mensen in Jordanië. We hebben ons op geen enkel moment onveilig gevoeld. Enigste wat tegenviel waren de steden, focus je daarop niet tijdens de rondreis. Kort samengevat was het een onvergetelijke reis, goede organisatie en een goed systeem met bouwstenen en privéchauffeurs.

Lees meer verhalen