Een absolute topervaring, die Jordanië rondreis

Reisperiode: 23 juni t/m 6 juli 2019
Jouw Jordanië reizigers: Eric & Helma
Individuele rondreis: bouwstenen Madaba, Kerak, Dana, Petra, Wadi Rum, Aqaba & Amman
Reisduur: 14 dagen


Je voelt je echt welkom in Jordanië

Een absolute topervaring, die Jordaniëreis. Vanaf het begin waren we al positief verrast door de snelle en persoonlijke sevice van Your Planet travel. Alles was uitstekend geregeld; goede hotels, chauffeurs stonden op tijd klaar en de samenstelling van de reis bood een prima balans tussen natuur, cultuur en ontspanning. Geheel naar wens konden we extra dagen toevoegen aan de bouwstenen.

Wat opvalt aan Jordanië is de echte gastvrijheid van de mensen. Geen opdringerigheid – behalve dat je in een topattractie als Petra kamelen en ezels moet ontwijken, maar dat weet je van tevoren. Je voelt je echt welkom. De chauffeurs weten bovendien veel van het land en dat gaf echt een meerwaarde aan de reis.

Bedoeïnentent van binnen

Op ontdekkingstocht naar de oude beschaving

Verder zie je dat de oude beschaving nog erg goed bewaard is gebleven. Van het gangenstelsel in het middeleeuwse kasteel van Kerak tot de zuilengalerij van de oude stad Jerash. Je kunt je een goede voorstelling maken van hoe het vroeger eraan toeging.

In Madaba tref je overal prachtige mozaïeken, we genoten van een prachtig uitzicht vanaf de berg Nebo waar volgens de bijbel Mozes ooit uitzicht had op het beloofde land. Ronduit avontuurlijk was de overnachting in het tentenkamp in Dana. Midden in de natuur, kampvuurtje en natuurlijk die heerlijke zoete thee. Een ideale plek voor een stevige rondwandeling met opnieuw schitterende vergezichten.

Petra is vervolgens de attractie van Jordanië. De in rotsen uitgehouwen tempelportalen zijn niet voor niets uitgeroepen tot één van de wereldwonderen. Ons hotel was slechts op 5 minuten lopen van de ingang. Tip: neem de backdoor entrance. Met een 4-wheeldrive dwars door kuilen en hobbels op weg naar de monastery. Het scheelt je een hoop lopen door de antieke stad.

Dana tentenkamp tijdens reis Jordanie

Romantiek in de woestijn Wadi Rum

Ook in Wadi Rum deed de Toyota pickup het ruige werk. Met de warme woestijnwind door je haren achterop de auto door het zand op naar het bedoeïenenkamp en ’s avonds de zon achter de bergen zien zakken. Hoe romantisch wil je het hebben?

In Aqaba kun je uitstekend snorkelen. Koralen, vissen met prachtige kleuren… en vervolgens ga je met de lokale bus naar Amman, waar je opnieuw wordt ondergedompeld in de meest uiteenlopende kleurenpracht, nu van de markt.

Flink stappen zetten in Amman

Wel wat uithoudingsvermogen meenemen als je door de stad wilt wandelen, want Amman ligt op een paar steile heuvels.. En anders neem je gewoon voor een paar dinar een taxi.

Blauwe Moskee in Amman

Een trip langs drie heel verschillende woestijnkastelen vormde een niet te missen toetje van deze reis. Oef, en nu het probleem: welke van de 500 foto’s willen we overhouden?

Woestijnkastelen in Jordanie

Lees meer verhalen