Met de huurauto door Jordanië

Reisperiode: 22 mei t/m 1 juni 2019
Jouw Jordanië reizigers: Jos & Lia
Individuele rondreis: bouwstenen Amman, Dode zee, Petra, Wadi Rum, Aqaba & Madaba
Reisduur: 11 dagen


Een geweldige reis per huurauto door Jordanië

Onze reis zit er op. Inmiddels al weer een kleine week gewerkt, alles lijkt weer normaal….
Maar dankzij Your Planet hebben wij een fantastische tijd gehad in Jordanië.

Alles verliep vlekkeloos, vanaf het moment van afhalen van het vliegveld totdat we terug gebracht zijn door de autoverhuurder naar het vliegveld. Met name autoverhuurder verdient een dikke pluim, zeker aan te bevelen!!

Ook de chauffeur die ons in Amman meenam voor een toertje en goede adviezen en toelichtingen gaf is zeker een pluim waard. We hebben hem tussen de middag een lunch aangeboden, ik denk dat dat genoeg zegt.

Alle afspraken met de locals werden perfect nagekomen en waren bijzonder behulpzaam.
Alle hotelboeking waren prima, en wij hebben ondanks Ramadan, perfect gegeten.

Prachtige ballonvaart in Wadi Rum

We waren bang dat onze optie voor de ballonvaart in Wadi Rum wegens het weer niet door zou gaan, dit is altijd een mogelijkheid als je de rondvaart bij wil boeken. Gelukkig kregen we 1 dag voordat we in Wadi Rum kwamen alsnog groen licht om mee te vliegen/varen.
Dit was een bijzondere ervaring!

Kleine anekdote:

De ballonvaart moesten we aan de locals cash betalen omdat het nooit zeker is of deze door kan gaan. Omdat we op het laatste moment toch meekonden hadden we niet genoeg cash, maar ATMs zijn er niet in de woestijn…. gek hé?

De eigenaar van de ballonvaart zei tegen ons dat als we bij onze stop daarvoor, in Aqaba, geld achter laten bij receptie van het hotel, komt het wel goed. Als jullie niet genoeg geld meer hebben, ga dan met zijn tweeën lekker eten!!

Ballonvaart Wadi Rum

Betrouwbare mensen in Jordanië

Uiteraard hebben we geld afgegeven aan een persoon bij de receptie (die ook weer afgesproken tijd aanwezig was) die het naar de ballonvaart in Wadi Rum zou verzenden. Lia had een briefje erbij geschreven. Later kregen wij een bevestiging dat geld en briefje goed waren over gekomen bij de ballonvaart (wat een vertrouwen!!!).

Een dag later spraken we 2 Nederlanders die we de ballon hadden aanbevolen. Weer een dag later, kregen van ballon eigenaar/vliegenier een berichtje: “boeking twee personen gekregen via jullie” dus ik was weer erg blij. Zou jij zomaar 330 euro in vertrouwen aan een wild vreemde Jordaniër hier in Nederland geven?? wij vonden het heel bijzonder!!

Zoals jullie kunnen lezen kunnen we alleen maar positieve ervaringen met jullie delen.

Lees meer verhalen