Met vrienden naar Jordanië

Reisperiode: 10 t/m 20 oktober 2018
Jouw Jordanië reizigers: Jolanda, Rob & vrienden
Individuele rondreis: Bouwstenen Amman, King’s Highway, Dana, Petra, Wadi Rum & Aqaba
Reisduur: 11 dagen


Prettige chauffeur met gidskwaliteiten

Jullie zijn er weer in geslaagd ons en ook onze vrienden een mooie reiservaring te geven. Wederom was alles goed geregeld en stonden de chauffeurs op de afgesproken tijdstippen klaar met nette busjes waarin het prettig reizen was.

We vonden het erg leuk dat dezelfde chauffeur ons meerdere dagen achtereen naar de bestemmingen bracht. Zeker Khalid die ons tot en met Dana vergezelde was een erg prettige chauffeur die zeker ook gidskwaliteiten had en we hebben prettige gesprekken met hem kunnen voeren. Nooit haast en wij mochten het tempo bepalen. Erg fijn dat we op zijn tips konden vertrouwen.

Wat ons opgevallen is is dat we meer entrees met de Jordan Pass konden “betalen” dan door jullie aangegeven was.

Naar Petra via de achteruitgang

Het hotel in Petra is de minste plek geweest; wij raden ze aan te renoveren. Onze vrienden en wij zijn erg blij geweest met jullie suggestie om Petra via de backdoor entrance te betreden. Een wakkerschud-ervaring met een 4×4 voordat je er bent en een wandeling met prachtige uitzichten en fijne uitleg van de gids tot aan de Monastery.

Doordat je de afstand naar de Monastery geen twee keer aflegt (en zelfs niet naar boven hoeft te klimmen over 800 treden) heb je alle tijd om bij andere bezienswaardigheden stil te staan. ’s Avonds hebben we dan toch ook nog de ervaring van de opdoemende Treasury vanuit de Siq gehad. Al met al ruim 20 km gelopen die dag.

De kwaliteit van de muziek en de verlichting van Petra by Night vonden wij niet heel bijzonder. We hebben met onze vrienden in Petra twee keer heerlijk en sfeervol specialiteiten gegeten bij My mom’s recipe restaurant, aangeraden door onze tweede chauffeur.

Klimmen en theedrinken in Wadi Rum

Wadi Rum was voor mij het hoogtepunt. We hebben een heerlijke dag gehad achterin de 4×4 Nissan Patrol die al heel wat ritjes gemaakt had en bestuurd werd door Zwahid, die tevens een uitstekende soep voor de lunch wist te maken.

We hebben veel geklommen (wederom veel plezier van onze bergschoenen gehad) en vele kopjes thee gedronken in de gastvrije bedoeïenententen onderweg.

Nadat we de zon in de woestijn hadden zien ondergaan werden we naar het kamp gebracht waar alle sanitair netjes was en minder primitief dan ons inziens aangegeven. Het eten dat uit de grond getoverd werd (Zarb) was wederom heerlijk.

We zijn de hele vakantie niets tekort gekomen en hebben overal heerlijk “Jordaanse” gerechten gegeten.

Bijkomen in Aqaba

Afsluiten in Aqaba was prettig om alle ervaringen rustig te laten bezinken en wat heb ik genoten van het koraal dat we bij de beach club vanaf het strand konden bereiken met de snorkelset die ik had meegenomen.

De terugvlucht van Aqaba, via Amman, sloot mooi aan en we kwamen op een prettige tijd weer aan in Amsterdam met Royal Jordanian.

Nu is het nog een fikse taak om uit de ruim 2500 foto’s die gemaakt zijn die foto’s te selecteren waarmee we weer een boek vol herinneringen kunnen maken.

 

Lees meer verhalen