Update veiligheid Jordanië

Geschreven door: Leonieke Glasbergen
Gepubliceerd op: 24 januari 2018

Jordanië, Cultuur, Lokale bevolkingVeiligheid in Jordanië in 2018

Regelmatig krijgen we de vraag hoe het met de veiligheid in Jordanië zit. Begin 2016 schreef ik voor het laatst een blog over de veiligheid in Jordanië. Inmiddels is de situatie al weer een beetje anders.

In die periode was IS namelijk nog volop actief in Syrië en Irak. Doordat Jordanië onderdeel uitmaakte van de coalitie tegen IS leverde dat (net als in Frankrijk, Nederland, België en Duitsland) een verhoogd risico voor terroristische aanslagen op.

Nu, anno 2018, is IS grotendeels teruggedrongen.

Populariteit Jordanië neemt enorm toe

Wij merken dat dit een enorme impact heeft op de populariteit van Jordanië als reisbestemming. Jordanië werd de afgelopen jaren door veel mensen gemeden. Maar die tijden zijn echt voorbij. Jordanië is weer volop in trek. Deze maand is het aantal aanvragen voor Jordanië bij ons zeker vertienvoudigd ten opzichte van begin 2017.

En terecht! Jordanië heeft reizigers veel te bieden.

Wat staat je in Jordanië te wachten

Uniek is natuurlijk Petra, de roze-rode stad, uitgehouwen in de rotsen. Daarnaast zijn er meer culturele pareltjes zoals de Romeinse steden Jerash en Um Qais, kruisvaarderskastelen en woestijnkastelen.

Je kunt dobberen in de Dode Zee en avontuurlijke wandeltochten maken door kloven met rivieren erdoor. Je vindt in Jordanië nog meer schitterend natuurschoon, zoals in Dana en Wadi Rum. Tot slot kun je je reis eindigen met een paar dagen strand en koraal in Aqaba.

Bovendien heeft Jordanië een ongelooflijk vriendelijke bevolking. In de Bedoeïenencultuur staat gastvrijheid hoog in het vaandel. Je zult dan ook merken dat mensen overal voor je klaar staan om je te helpen als je dat nodig hebt.

Maak gebruik van de veiligheid in Jordanië door er nú naartoe te reizen

Kortom, met de veiligheid in Jordanië zit het goed. Voel je welkom in Jordanië. Maar wacht zeker ook niet te lang.

Waar je in de afgelopen jaren zonder hordes toeristen door Petra kon wandelen, merken we nu dat Jordanië weer helemaal terug is in de spotlight voor veel reizigers. Het gaat er dus weer drukker worden. Zorg dat je er daarom snel bij bent.

Maak je keuze uit onze Jordanië reizen.

Vaste individuele reizen  Bouwstenen Jordanië

Lees meer verhalen