Hoogtepunt waren twee dagen en nachten in Wadi Rum

Reiziger in Wadi Rum Jordanie

Reisperiode: 17 juli t/m 29 juli 2017
Jouw Jordanië reizigers: Marien Colijn
Individuele rondreis: Bouwstenen Amman, Madaba, Dana, Petra, Wadi Rum en Aqaba
Reisduur: 13 dagen


Graag wil ik wat delen over mijn onvergetelijke ervaringen in Jordanië afgelopen juli.

Alles klopte gewoon. Het transport, de accommodaties en de bezienswaardigheden van het land. Veel dank aan Yourplanet bij wie ik deze zomer voor het eerst heb geboekt! Aanrader.

Wat me echt heeft getroffen is de warme gastvrijheid van de Jordaniërs die je tegenkomt. Gewoon op straat welkom heten in Jordanië en uitnodigen voor de thee. Echt oprecht belangstellend en blij dat je er bent.

De openheid over hoe het is om Jordanië te leven, de vluchtelingen die hun land massaal zijn binnengekomen, de politieke situatie, het koningshuis, het watertekort en ga zo maar door.

Het toerisme heeft een enorme klap gehad door de onrust in de omliggende landen. Toch heb ik me geen moment onveilig gevoeld. Er wordt op je gelet en goed voor je gezorgd. Je hebt er nog niet eens altijd erg in.

Het bijzondere van de situatie is dat je bijna exclusief rondloopt op wereld plekken als Jerash en Petra. Er is in mijn beleving geen enkele reden om niet te gaan. Eigenlijk juist nu vanwege de rust op alle toeristische hoogtepunten en als steun in de rug van dit kleine land wat zo gastvrij is voor vluchtelingen en toeristen.

Een ander bijzonder hoogtepunt waren twee dagen en nachten in Wadi Rum. De stilte, de sterren en ook hier weer de zorg en de gastvrijheid van de bedoeïenen aldaar. De roots en de trots van deze bevolkingsgroep is bijzonder om mee te mogen maken.

Ik wil afsluiten met het advies: ga naar Jordanië en laat je verrassen en geniet!!

Marien Colijn


Wil jij ook naar Jordanië? Kijk bij onze bouwstenen en stel zelf je reis samen of kies uit één van de vaste reizen die wij al voor je hebben samengesteld.

Ben je nog aan het oriënteren op Jordanië? Download dan onze gratis Startgids Jordanië. Hierin geven we antwoord op de meest gestelde vragen.

Lees meer verhalen