Jordanië, een veilige speeltuin voor kinderen

Geplaatst door: Tamara Glasbergen
Datum: 20 oktober 2015

Een bezoek aan Jordanië lijkt in deze tijd een vreemde keuze. Toch is het land nog altijd een veilige haven in het Midden-Oosten. En juist nu is het voor een gezinsreis een perfecte bestemming. De reisafstanden zijn te overzien, de meeste wegen zijn goed en de lokale bevolking is erg gastvrij.

Klimmen en klauteren, overal!

Vakantie met kinderen in JordaniëKinderen worden overal met enthousiasme begroet. Ze mogen in de kastelen, zoals in Karak, naar hartenlust klimmen en klauteren en hebben in Petra zelfs vrije entree onder de 15 jaar. De rijke historie en centrale ligging in dit zo belangrijke gebied geeft moeiteloos aanknopingspunten voor gesprekken over religie en geschiedenis. Kijk bij Mount Nebo naar het beloofde land, en je kind zal zichzelf afvragen waarom er ruzie is, terwijl er zoveel vrije ruimte is om te wonen.

Echt met je kinderen op vakantie in Jordanië

Wie op reis vooral veel landgenoten tegen wil komen, moet een andere bestemming kiezen. Een individuele rondreis biedt juist de kans om eens echt met je eigen gezin vakantie te vieren en op ontdekking uit te gaan. Onderweg koop je voor een prikkie een drankje en iets te eten, ‘s avonds kan je overal heerlijk eten en zijn kinderen net zo te gast als jijzelf.

In Aqaba heb je het strand bijna voor jezelf. Het heldere water maakt snorkelen voor jong en oud leuk, tenminste, als je eenmaal gewend bent aan de vele visjes om je heen! Kamperen krijgt in Jordanië een heel andere dimensie. Geen gehannes met wc-rollen en douchemuntjes. Zelfs in de woestijn van Wadi Rum zijn prima voorzieningen aangebracht en heb je toch een echt, vrij kampeergevoel. In het natuurgebied van Dana slaap je in luxe tenten en kan je vanuit het kamp prachtige wandelingen maken. De rangers leggen je kind graag uit wat er allemaal te zien is!

Lees meer verhalen