De mooiste foto’s van vakantie in Petra, Jordanië

Geschreven door: Tamara Glasbergen
Datum: 22 september 2015

Één van de nieuwe zeven wereldwonderen: Petra is één van de hoogtepunten tijdens een vakantie naar Jordanië die je niet mag overslaan! Of je nu oud of jong bent, met het gezin, familie of vrienden naar Jordanië wilt, Petra is voor iedereen geschikt. Je betreed een eeuwenoude stad waar je allerlei cultuurschatten kunt ontdekken en prachtig kunt wandelen.

Het mysterieuze Petra via The Siq

Je betreedt het mysterieuze Petra door de toegangskloof de Siq. De kloof ligt verborgen tussen de rotsen en als ontdekkingsreiger baan je je een weg door de prachtige kloof de verborgen stad in.

The Treasury

Aan het einde van de kloof word je beloond met een enorme façade. Duizenden jaren geleden door de Nabateeërs, de oorspronkelijke bewoners van Petra, uit de rotsen gehakt.

De archeologische stad

Wandel door de straten van Petra, langs de koningsgraven, het Romeins theater, de Grote Tempel en eindig bij de Qsar Al Bint. Geniet van een limoenmunt mocktail op een terrasje en een lekkere lunch voor je verder loopt.

900 treden naar The Monastery

Start na de lunch je wandeling naar The Monastery, een façade nog groter en imposanter dan The Treasury. 900 treden naar boven lopen lijkt heel zwaar, maar het is het dubbel en dwars waard!

Geheime toegangsweg via achterkant Petra

Honderden jaren werd er gedacht dat Petra maar één ingang had, namelijk de Siq. Niets is minder waar, je kunt ook via de geheime achteringang Petra in! Als je langer dan één dag hebt is dit een echte aanrader voor je vakantie in Petra.

 

Er zijn een heleboel manieren om je vakantie in Petra in te delen. Zo zijn er een heleboel routes die je kunt lopen, deze lees je in mijn blog: Ik ben in Petra! Wat kan ik doen?

Lees meer verhalen