De 6 leukste plekken om je vakantie in Jordanië met kinderen te vieren

Vakantie vieren in Jordanië met kinderen is ontzettend leuk en de volgende 6 plekken mag je absoluut niet missen tijdens je rondreis met het gezin!

1. Kamperen in Dana Reserve

Slaap tenminste één, maar liever nog twee nachten in de écht ongerepte natuur in het natuurreservaat van Dana. Ga met een de ranger op zoek naar dieren, lees een Donald Duck op een hoge rots en eet ‘s avonds in het bijna helemaal donkere kamp je maaltijd. Je kunt in de omgeving prachtig wandelen en voor de kinderen is dit één grote klim en klauter speeltuin in Jordanië!

2. Cultuur in Petra

Natuurlijk niet te missen tijdens je reis. Boek een Nederlands sprekende gids of ga zelf op avontuur in de verborgen stad. Met stevige stappers en een eigen fototoestelletje gaan kinderen ook in Petra genieten van deze geweldige ervaring. In de avond is de Siq, de toegangskloof, tijdens Petra by Night ook in het donker met kaarslicht te bezoeken voor een extra mystiek effect.

3. Drijven in de Dode Zee

Nu kan het nog. Elk jaar zakt de Dode Zee ongeveer 1 meter. Een ramp voor de natuur en het toerisme. De omgeving van de Dode Zee is prachtig, het drijven is natuurlijk helemaal bijzonder (let op: zorg dat je geen wondjes hebt). Met kinderen vanaf twaalf jaar kan je een spannende hike maken door de Mujib Mujib kloof.

4. Rollen van zandduinen in Wadi Rum

Je moet er zere billen voor over hebben, maar samen met je gezin door de geweldige woestijn van Wadi Rum is een waanzinnige ervaring. Blijf er ook een nacht slapen bij de gastvrije bedoeïenen, laat je in een jeep rondrijden en rol met zijn allen van de bloedhete zandbergen af. Misschien zie je wel een mooie hagedis, enge slang of een gier. Laat de gids je zeker ook langs de rotstekeningen rijden, die 400 jaar voor Chr. tot 400 jr. na Chr. gemaakt zijn.

5. Eten met de lokale bevolking

Schuif aan tafel bij een Jordanees gezin. Pas je aan aan de lokale gebruiken en krijg een maaltijd voorgeschoteld tussen de rotsen of in hun eigen woning. En natuurlijk mag je, nee moet je, met je handen eten. Hun kinderen gaan graag met jouw kroost voetballen of tekenen.

6. Duiken in Aqaba

Vermijd de grote toeristische hotels en reis naar de duikresorts even verderop. Voor iets oudere kinderen de perfecte plek om hun duikbrevet te halen of een proefduik te maken. Het strand is schoon en er wordt vanaf de kust gedoken. Snorkelen is ook een aanrader. De instructeurs zijn rustig en erg vriendelijk en helpen je kids graag.

Lees meer verhalen