2014 – Reisverslag Individuele reis van Cor en zijn gezin

Reisperiode: 29 december 2014 t/m 5 januari 2015
Jouw Jordanië reizigers: Cor, Maria, Mijntje, Laura, Eefje en Tim
Bouwstenen: Madaba, Dode Zee, Petra, Wadi Rum en Aqaba
Reisduur: 8 dagen

Ha Tamara,

Graag geef ik je nog wat feedback over onze geweldige Jordanië reis. Om dit samen met ons gezin te doen was geweldig!!

We hebben enorm genoten van de gastvrijheid van de Jordaniërs. We hoorden van jou al dat de mensen erg vriendelijk zijn en dat klopt als een bus! Ook het culturele aspect van deze reis sprak ons erg aan. Heel afwisselend en divers: van de mozaïeken in Madaba tot het geweldige Petra! We zijn ook bij het kruisvaarderskasteel Kerak gestopt. Dit vonden we erg mooi en moet je gezien hebben!!

Wadi Rum: Super ervaring, misschien wel de mooiste belevenis ooit met een jeep door de woestijn!

De vliegreis met Royal Jordanian was uitstekend. De heenreis zaten we met 23 (!) man in een groot vliegtuig. Leek wel een privé-jet! Terugvliegen van Aqaba naar Amman was ook een uitstekend idee. We waren keurig op tijd in Amsterdam. (kwam goed uit, want ik moest nog werken ‘s avonds in Rotterdam! poe poe!!)

Al met al hebben we een heel fijne week gehad. De verwachtingen waren hoog gespannen. Door jou goede voorbereidingen hebben we samen een mooie ervaring in een geweldig land gehad. Ook het contact wat je met onze dochter Mijntje had, en met mij werd door ons als erg plezierig ervaren!

We zijn waarschijnlijk toch gevoelig door de ‘personal touch’ ! Dank daarvoor!

reisverslag vakantie Jordanië, Your Planet

 

Wadi Rum

De ervaring in Wadi Rum is er een om nooit te vergeten! De hutjes waren prima en het ging allemaal goed. De kinderen vonden het ook geweldig! Super ervaring, misschien wel de mooiste belevenis ooit met een jeep door de woestijn! De chauffeur en rest van personeel in de woestijn waren super!! Erg gezellige avond rond kampvuur gehad. Niets was te veel!!

Fijne hotels

Ik moest even wennen aan de kwaliteit, maar dat komt omdat ik enorm verwend ben als ik reis voor mijn werk.

Het hotel in Madaba was niet heel spectaculair, maar wel prettig. Het ontbijt was erg lekker. Daarna zijn we naar de Dode Zee gegaan en wat hebben die huisjes een geweldige ligging!! Het was verder wel summier en het ontbijt voor Nederlandse begrippen een beetje karig. (echt Jordaans ontbijt met yoghurt, hummus en brood)

In het driesterrenhotel bij de poort in Petra waren de kamers goed. Wij moesten alleen 3x wisselen in verband met stank. (eerst ontsmettingsmiddel, daarna badkamer rioollucht!) Het wisselen zelf was geen probleem en is professioneel opgelost. Erg vriendelijk en behulpzaam personeel bij de receptie. De ligging ten opzichte van Petra is uitstekend!!

Het Oudejaarsfeest in de grot was een beetje behelpen. Dat was misschien het enige minpuntje van de reis. Het was helemaal niet druk, maar we hebben er met z’n zessen wat leuks van gemaakt middels waterpijp en cocktails! Beetje summier voor zoveel geld. Ik zou dat niet aan anderen aanraden.

Het duikershotel in Aqaba had mooie kamers en zeer vriendelijk personeel. het lag alleen wel een beetje ver uit het centrum. Gelukkig was een taxi á 7 JD geen probleem. De locatie ten opzichte van de zee was perfect. We hebben hier mooi gesnorkeld.

Eten: was ok. Niet heel verfijnd, maar zeer goed te doen. Het bereide maal in de woestijn was wel heel bijzonder! Natuurlijk ook door de geweldige locatie. Paar mooie restaurants gehad. (Alcohol was af en toe een beetje moeilijk te verkrijgen. Niet overal!)

Chauffeurs

Perfect! Alles was precies volgens plan. We hadden 3 verschillende chauffeurs, allemaal prima, en de busjes waren ook uitstekend. De chauffeurs stonden netjes te wachten op de afgesproken tijd, erg comfortabel. Vooral de eerste chauffeur was leuk, want hij fungeerde ook als gids. Dit gaf soms mooie inkijkjes in het Jordaanse leven.

 

Hartelijk groet en succes met je verdere werk!

Cor en de rest

Lees meer verhalen