2014 – Mijn rondreis met kinderen door Jordanië

Jordanië, cultuur in de roze stad en bezoeken aan Bijbelse plekken

Geschreven door Joep Kolijn

Na tientallen kilometers rijden vanuit de hoofdstad Amman staat er ineens een groot bruin verkeersbord langs de weg. We naderen een bezienswaardigheid. En wel… Nu! Een enkel bord kondigt een enorm woestijnkasteel langs de route aan, in de verre omtrek is niets anders te zien dan dor land en je krijgt maar één kans om af te slaan.

Woestijnkastelen in Jordanië, Your Planet

Joep Kolijn was voor Reisbijbel met zijn gezin op pad in Jordanië (lees hier zijn eerste artikel). Reizen is daar een echt avontuur, zeker als je zelf rijdt, maar de beloning is groots: je bent vaak de enige bezoeker van al die cultuurschatten van soms wel tweeduizend jaar oud.

Verwacht nergens grote toeristenresorts, zelfs niet in het zuidelijke Aquaba, tien kilometer van de grens met … Lees meer

Lees meer verhalen